detector.media
01.07.2014 17:38
У Єнакієвому бойовики викрали блогера «Острова» та засудили до «пожиттєвого штрафбату» рити окопи
У Єнакієвому бойовики викрали блогера «Острова» та засудили до «пожиттєвого штрафбату» рити окопи

26 червня в місті Єнакієвому (Донецька область) бойовики самопроголошеної «Донецької народної республіки» викрали лікаря і позаштатного кореспондента донецького інформаційного агентства «ОстроВ» Олександра Чернова. Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на informator.lg.ua.

 

За даними видання, пана Чернова викрали вранці, коли він виходив з лікарні. Після викрадення він зв'язувався з рідними з чужого телефону.

 

Відомо, що якийсь час він перебував під селищем Семенівка, потім його перевезли до міста Слов'янська. З 27 червня пан Чернов не виходить на зв'язок. Родичі зверталися в міліцію і на гарячу лінію «ДНР», але результатів немає.

 

Головний редактор інформаційного агентства «ОстроВ» Сергій Гармаш підтвердив викрадення. Наразі відомо, що пана Чернова терористи засудили до «пожиттєвого штрафбату», і він зараз у Семенівці риє окопи. Про це пан Гармаш повідомив у коментарі регіональному кореспонденту Інституту масової інформації.

 

Зі слів пана Гармаша, невідомо, чи був пан Чернов викрадений під час виконання журналістських обов'язків, оскільки за основною професією він - лікар. Проте Сергій Гармаш впевнений, що співпраця з «Островом» вплинула на те, що пана Чернова викрали, до того ж він ніколи не приховував своїх політичних поглядів.

 

«В тому, що його викрали саме через співпрацю з «Островом», я впевнений на 100%. У місті (Єнакієве - ред.) він став відомий саме завдяки своїм матеріалам на сайті», - сказав пан Гармаш.

 

За інформацією головреда «Острова», Олександр Чернов зараз перебуває в селищі Семенівка, що неподалік від Слов'янська. «Стрєлков його "приговорив до пожиттєвого штрафбату", він зараз у Семенівці - риє окопи. Тож якщо розпочнеться атака української армії, його можуть вбити свої ж», - додав пан Гармаш.

 

Тим часом у соціальних мережах було опубліковано заяву «головнокомандуючого армією ДНР» Ігоря Стрєлкова від 27 червня: «Вони ще не знають, що даний «блогер з Єнакієвого» моїм наказом відданий суду Військового трибуналу. Завтра слухання. Він там, як з'ясувалося, не тільки в блозі «свободу слова» поширював... І не тільки поширював. А, взагалі-то, в штрафроти він потрапив навіть не за антиросійський блог в «Острові», а за те, що будучи лікарем-анестезіологом, відмовився надати медичну допомогу жінці з Краматорська, доставленої з пораненням, під приводом, що «не допомагатиме сепаратистці».

 

«Детектор медіа»

Фото - informator.lg.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY