detector.media
28.06.2014 11:54
Відсьогодні «Підсумки тижня» на «Первом городском» каналі Одеси виходитимуть українською
Відсьогодні «Підсумки тижня» на «Первом городском» каналі Одеси виходитимуть українською

Починаючи з 28 червня, підсумковий випуск тижневих новин на «Першому міському» телеканалі виходитиме українською. Про це з посиланням на дані каналу повідомляє «Новостник».

 

Це перший подібний крок в історії телебачення комерційної форми власності в російськомовній, здебільшого, Одесі. Таке рішення журналісти прийняли, щоби продемонструвати - українська для одеситів є такою ж рідною, як і російська. Крім того, керівництво каналу відзначає - кількість громадян, яка воліє спілкуватися українською зростає, а  частина аудиторії «Первого городоского» є україномовною.

 

«Одеса - переважно російськомовне місто, з цим ніхто не сперечається. Але українська - це наша державна мова. Ми підтримуємо унітаризм, ми підтримуємо політику цілісності держави і ось таким жестом ми доводимо це», - зазначила шеф-редактор Першого міського Катерина Єрська.

 

А генпродюсер «Першого міського» Дмитро Птяшко додав: «У нас чимало глядачів і серед людей старшого віку, які українську знають, вчили на творах класиків. Таким чином - це данина поваги і їм теж».

 

«Підсумки тижя» виходять щосуботи о19:00. За концепцією, інформаційна картина тижня охоплює не тільки важливі події міста, а й країни в цілому. Випуски, як і раніше,   вестимуть Антон Равіцький та Ірина Коробко.

 

Як у точнили «Детектор медіа» у редакції програми, і ведучі, й команда програми лишилися незмінними. Вони поставили перед собою виклик опанувати українську. Найактивнішу участь у цьому приймає літературний редактор «Підсумків тижня».

 

Від того, як журналісти й ведучі проекту справляться з новими завданнями, залежить і подальша мовна політика каналу.

 

 «Зараз наше завдання - добре, відповідально поставитися до української. Це виходить не у всіх, адже для цього потрібно володіти мовою натурально, саме тоді вона виходить такою співучою й красивою, і її хочеться слухати годинами, - каже Дмитро Птяшко. - Тому ми поки взялися за це завдання - нелегку, але важливу, - адже йдеться про підсумковий випуск новин. Перевіримо свої сили, побачимо, наскільки красиво і правильно розмовляють українською редактори і ведучі, і - рушимо далі. Зупинятися ми не збираємося ».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY