detector.media
27.06.2014 16:53
«Русское радио» відмежувалося від «Русского радио – Україна» через акцію на підтримку української армії
«Русское радио» відмежувалося від «Русского радио – Україна» через акцію на підтримку української армії

Російська радіокомпанія «Русское радио» вирішила відмежуватися від української радіомережі «Русское радио - Україна» через проведену в ефірі акцію зі збору коштів на амуніцію для української армії. Росіяни заявили, що розривають угоду про постачання музичного контенту українській компанії. У відповідь «Русское радио - Україна» наголосило, що буде підтримувати позиції української держави, а ніяких змін і збоїв в ефірі немає й не буде.

 

Програмний директор російського «Русского радио» Роман Ємельянов повідомив у Twitter, що Росія продає українській тезці тільки франшизу на свій плей-лист. У коментарі «Російській службі новин» він розповів, що рішення про розірвання угоди з «Русским радио - Україна» було прийнято на спеціальній нараді.

 

«Вплинути в ширшій сфері ми не в силах, тому що українське "Русское радио"- абсолютно незалежне ЗМІ. Ми не маємо до цього ніякого відношення. На превеликий жаль, бренд "Русское радио" у сфері радіомовлення захищений тільки на території Росії, а в іншому світі це визнано загальноприйнятими словами, і кожен може в будь-який момент створити "Русское радио" й під його егідою проводити будь-які акції», - сказав пан Ємельянов.

 

Власником торгівельної марки «Русское радио» на території України є компанія «ТАВР Медіа» (радіохолдинг, до якого входить «Русское радио - Україна»), повідомили в прес-службі «Русского радио - Україна», а весь програмний продукт уже давно створюється та формується в Україні. За даними радіостанції, більше половини її репертуару становлять українські артисти.

 

Водночас «Русское радио - Україна» запевнило, що продовжуватиме свою роботу в Україні, формуючи ефір і створюючи той продукт, який буде затребуваний саме українським слухачами. «Ніяких змін і збоїв у роботі ефірної та комерційної служби "Русского радио - Україна" немає і не буде», - йдеться в повідомленні прес-служби.

 

«Ми вважаємо, на сьогоднішній день необхідно підтримувати позицію української держави у встановленні миру і стабільності на південному сході України», - заявили в «Русском радио - Україна».

 

Нагадаємо, всеукраїнська радіомережа «Русское радио - Україна» вирішила витратити 10% рекламних доходів за червень на закупівлю бронежилетів для української армії. Акція «Захисти армію, і вона захистить тебе» триватиме на «Русском радио - Україна» протягом червня. Залежно від ситуації на сході України, керівництво радіостанції не виключає можливості як нових ініціатив, так і пролонгації цього проекту.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY