detector.media
25.06.2014 19:24
Фотограф Максим Дондюк здобув головну нагороду конкурсу Ville de Perpignan Rémi Ochlik Award
Фотограф Максим Дондюк здобув головну нагороду конкурсу Ville de Perpignan Rémi Ochlik Award

Український фотограф-документаліст Максим Дондюк став цьогорічним лауреатом «Конкурсу молодих фотографів «Вілле де Перпіньян» імені Ремі Ошліка» (Ville de Perpignan Rémi Ochlik Award, Франція). Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний менеджер міжнародного фотофестивалю Visa pour l'Image - Perpignan Жан-Франсуа Леруа.

 

«Переможець конкурсу - Максим Дондюк за його роботу в Україні», - зазначив пан Леруа.

 

Максим Дондюк розповів у коментарі «Детектор медіа», що отримав звістку про перемогу на французькому фестивалі в місті Мюнхені (Німеччина), де він виступав із лекцією. «Це для мене повна несподіванка. Я ж не подавав роботи на здобуття цієї премії. За умовами конкурсу, кандидатів висувають редактори журналів. Щойно дізнався, що мою кандидатуру запропонував фоторедактор "Парі Матч" Джером Хаффер», - сказав фоторепортер.

 

Перемогу у конкурсі Максиму Дондюку принесли роботи з Майдану про події нинішньої зими.

 

За умовами конкурсу, єдиний переможець отримає вісім тисяч євро. Урочиста церемонія пройде у вересні. «Конкурс молодих фотографів "Вілле де Перпіньян"» засновано у 2006-му році. Віднедавна він носить ім`я французького репортера Ремі Ошліка, який загинув у 2012 році час обстрілу повстанцями сирійського міста Хомс.

 

Це вже не перша перемога Максима Дондюка у міжнародному фотоконкурсі. Зокрема,  документаліст  із серією робіт про епідемію туберкульозу в Україні завоював нагороду Healthy World Photo Competition,здобув гран-прі національної премії РФ «Лучший фотограф». Він також став фіналістом премії Photo Evidence Book Award 2012. У його послужному списку є і «Премія досконалості» Picture of the Year International (POYi)-2012.

 

Документаліст також переміг на 5-му Міжнародному фестивалі фотожурналістики «Вильнюсский фотографический круг-2011». Мультимедійний проект Дондюка здобув перше місце на «Чернігівфотофесті-2011». Роботи документаліста были відзначені журі конкурсу Yonhap International Press Photo Awards (Південна Корея). Також Максим Дондюк став фіналістом Pikto International Competition (Канада).

   

 «Детектор медіа»

Фото - Максима Дондюка з Facebook Жана-Франсуа Леруа

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY