detector.media
25.06.2014 16:36
Концерн «Укроборонпром» відмовив журналісту в наданні інформації через «відсутність суспільної необхідності»
Концерн «Укроборонпром» відмовив журналісту в наданні інформації через «відсутність суспільної необхідності»

Державний концерн «Укроборонпром» відмовив редактору інтернет-видання «НикВести» (м.Миколаїв) Олегу Деренюзі в отриманні інформації про витрати на рекламу його керівника Юрія Терещенка. Про це повідомляє регіональний кореспондент Інститут маосовї інформації (ІМІ).

 

16 червня Олег Деренюга направив до «Укроборонпрому» інформаційний запит з проханням надати інформацію щодо угод оренди рекламних площ на біллбордах Миколаєва. Зовнішня реклама містила фотографію керівника концерну Юрія Терещенка з написом «Відродимо промислову славу міста корабелів».

 

Журналіст цікавився в своєму запиті інформацією про сторони, між якими були укладені угоди щодо оренди рекламних носіїв, терміни розміщення реклами, кількість задіяних рекламних засобів та вартість послуг реклами.

 

У відповіді на запит прес-служба ДК «Укроборонпром» відмовила журналісту в отриманні цієї інформації через те, що «запитувану інформацію щодо укладених договорів оренди не можна віднести до інформації, що є суспільно необхідною». При цьому у відповіді не зазначено П.І.Б. особи, яка надала відповідь на запит.

 

Як повідомив ІМІ Олег Деренюга, він має намір звернутись зі скаргою з цього приводу до міністра оборони України, і якщо він не вирішить це питання, то журналіст буде звертатись до суду з приводу порушення його права на отримання публічної інформації.

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY