detector.media
24.06.2014 11:51
Українська активістка: «Російський актор Добронравов почав нас бити після фрази «Путін х**ло!» (ДОПОВНЕНО)
Українська активістка: «Російський актор Добронравов почав нас бити після фрази «Путін х**ло!» (ДОПОВНЕНО)

Активістка з України Валентина Бардакова, на яку у м.Таллінні (Естонія) напали чоловіки з групи російського кінорежисера Станіслава Говорухіна, стверджує, що бійку почав російський актор Федір Добронравов. Так він відреагував на фразу пані Бардакової «Ви всі путіноїди, і Путін ваш х**ло!». Про це пані Бардакова розповіла у коментарі «Детектор медіа».

 

Активістка на своїй сторінці у Facebook опублікувала повну версію інциденту. За цими даними, в ніч з 14 на 15 червня в Естонії закінчувався День національної жалоби на знак вшанування депортованих радянською владою 10 тис.  громадян цієї країни. Серед них - тисячі українців та родичі пані Бардакової.

 

Подаємо свідчення Валентини Бардакової повністю: «Ми з чоловіком взяли участь у жалобних заходах біля пам'ятника "Лінда". Того ж дня з новин ми дізналися про трагедію, яка сталася в Україні:  був збитий літак з 49 українськими військовослужбовцями. Ми були приголомшені тим, що трапилося і вирішили покласти квіти і запалити свічки в пам'ять про загиблих.

 

На плечах у мого чоловіка був український прапор, я тримала жовто-блакитні квіти. По дорозі до церкви ми несподівано побачили відомого режисера  Станіслава Говорухіна, який відпочивав в компанії людей на літньому майданчику біля одного з готелів. Вони сиділи за столом, випивали - на столі стояла пляшка і чарки. Вже стемніло, на майданчику  крім них нікого не було.

 

Впізнавши  Говорухіна, ми підійшли, і я звернулася до нього з питанням, навіщо він підписав лист на підтримку анексії Криму. Говорухін не відповів, лише мовчки посміхався, не випускаючи з рота свою трубку. Замість нього стали говорити його товариші. Я просила поважати метра і дати йому відповісти, але вони не давали можливості цивілізовано вести бесіду, постійно перебивали, сипали образами: "Фашисти", "Нікчеми", "Та хто ви такі, щоб приставати до генія?", "Ти п'яна, йдіть звідси!". Було неприємно і в той же час дивно чути "фашисти" в нашу адресу від людей, що представляють культурний світ Росії.

 

Станіслав Говорухін веде у Таллінні зйомки нового фільму

 

Тим більше, що наші рідні були вбиті на фронтах Другої Світової війни.

 

Крім цього, знайомі Говорухіна висловили такі думки: «Крим завжди був російським», «Донбас це Росія», «американці тупі» і т.д.

 

Я говорила про те, що Говорухін, підписавши цей лист, несе персональну відповідальність за розпалювання ненависті і смерть людей, як українців, так і громадян Росії, які воюють на території України. Він не реагував на мої заяви і питання, лише цинічно посміхався. А при згадці про Голодомор, його усмішку змінив сміх Добронравов підтримав метра гучним реготом. Ми вирішили закінчити цей безглуздий розмова і піти. Я викрикнула на прощання: «Ви всі путіноїди, і Путін ваш х**ло!»

 

Добронравов, актор серіалу «Свати», гукнув нас і запропонував повернутися. Коли ми підійшли до нього, він схопив чоловіка за горло і запропонував з'ясувати стосунки один на один. Двоє інших допомогли Добронравову повалити чоловіка на землю і почали його бити. Я спробувала захистити чоловіка і, ставши перед одним із нападників, почала шмагати його букетом жовто-блакитних кольорів по обличчю. Тоді дісталося і мені: мене з грубою силою потягли в бік і тримали, щоб я не змогла прийти на допомогу чоловікові. В результаті зустрічі з діячами культури у мене зламаний палець, а у чоловіка множинні гематоми.

 

У якийсь момент з готелю вийшов охоронець, і я крикнула йому, щоб він викликав поліцію. Але він на моє прохання ніяк не відреагував. Пізніше, відповідаючи на питання поліції, він сказав, що нічого не бачив і не чув. Я розглянула прізвище на його бейджі - Козлов.

 

Поліцію викликав випадковий перехожий. Його поява, а так само той факт, що він сказав, що викликає поліцію, поклало край цьому побиттю. Двоє нападників втекли в невідомому напрямку. Приїхавши поліцейські запитали нас про подію, допитали охоронця готелю, також вони зайшли в будівлю готелю (можливо, для перегляду відео з камер спостереження). Що було далі і чи був хтось затриманий, ми не знаємо. Поліцейські пообіцяли нам, що вони будуть розслідувати подію. Ми бачили, що вони взяли письмові свідчення як мінімум в одного з нападників, а так само у перехожого, яка подзвонив в поліцію.

 

Нас відвезли в поліцейський відділок для дачі показань, сфотографували побої і відвезли в готель. Сказали, що справу буде передано слідчому. Ми звернулися в госпіталь за медичною допомогою і оглядом отриманих травм».

 

Як розповіла Валентина Бардакова у коментарі «Детектор медіа», після цього поліція не контактувала ані з нею, ані з її чоловіком. Подружжя залишило Таллінн і перебуває зараз у м.Москві (Росія).

 

Активістка самостійно знайшла на фото та на відео другого нападника. На світлині, як стверджує Валентина Бардакова, це перший справа чоловік у коричневій куртці. На відео цей чоловік у червоній бейсболці з`являється  у кадрі на 31 та 32 секунді. Ці матеріали активістка передала поліції.

 

За даними ЗМІ, у Таллінні пан Говорухін веде зйомки нового фільму «Кінець прекрасної епохи» за збірником новел Сергія Довлатова «Компроміс». В одній із ролей нібито задіяний Федір Добронравов.

 

Як писала «Детектор медіа», Валентина Бардакова у м.Нью-Йорку (США) активно виступала проти російських пропагандистів. Зокрема, вона організовувала акції протесту против гастролей Валерія Гергієва та Володимира Співакова, які підтримують політику Володимира Путіна.  

 

Інформацію про напад підтвердило інформагенство Delfi. Як зазначає агенція, порушено кримінальне провадження за статтею про фізичне насильство. Як відзначає Delfi, поліція Таллінна «всіма силами запобігає виникненню проблем зі Станіславом Говорухіним, що можуть перерости у міжнародний скандал».

 

«Детектор медіа» звернулася до студії «Квартал 95», у якої Федір Добронравов знімався у кількох сезонах  серіалу «Свати». У відповідь на запитання «Як "Квартал 95" оцінює такий вчинок актора і чи продовжить після цього співпрацю з ним?», у прес-службі зазначили, що не зможуть надати коментарі з цієї теми. 

 

Нагадаємо, Станіслав Говорухін підтримав поширене у березні цього року звернення «Деятели культуры России - в поддержку позиции президента по Украине и Крыму». Підписи під ним поставили 511 відомих діячів.

 

Після цього кінорежисер, тележурналіст Анатолій Борсюк звернувся до творчих спілок України з пропозицією про «негайне виключення з числа їхніх членів осіб, які цей ганебний лист підписали».Також він запропонував звернутися до Міністерства культури України з вимогою позбавити почесних звань нашої країни підписантів цього листа, які ці звання мають. Ще ода пропозиція пана Борсюка стосувалася заборони всіх акцій, пов'язаних з запрошенням російських діячів на територію України.

 

Як уточнив ТК Голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач, у переліку російських кінематографістів, які мають відношення до українського кіно, - лише кінорежисер Станіслав Говорухін, який зняв в Україні близько 10 стрічок.

 

«Оскільки він є членом одеського відділення Спілки кінематографістів, заходів було вжито саме цим об`єднанням, - прокоментував пан Тримбач. - І одесити вийшли з цієї ситуації дуже добре, по одеськи. Вони його не стали виключати із Спілки. Натомість висміяли, адресувавши знущальний лист - мовляв, під гнітом націоналістів ви зняли в Україні 10 фільмів, у тому числі екранізували Дефо...».

 

Повний текст цього листа опубліковано на сайті Спілки.  

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY