detector.media
23.06.2014 17:54
Росіяни знімуть за 36 млн. доларів фільм, який доводитиме, що Київська Русь – це Росія
Росіяни знімуть за 36 млн. доларів фільм, який доводитиме, що Київська Русь – це Росія

Російська компанія «Дирекція кіно» планує зняти історичний фільм «Вікінг», сюжет якого базуватиметься на «Повісті минулих літ», що, як відомо, була складена чернецем Києво-Печерського монастиря у Києві на межі XI-ХІІ століть. Про це повідомляє ИТАР-ТАС.

 

За словами продюсера Анатолія Максимова, дія фільму відбуватиметься в ранньому Середньовіччі.

 

«Такі фільми, як "Гра престолів", "Володар кілець", підтримують інтерес до цього часу у всьому світі. Наша стрічка дозволить пірнути в глибини власного минулого. Багатьом здається, що Росія починалася з імперії в XVIII столітті, а до цього були тільки билини. Ми хотіли зняти цікаву картину, живу, практично документальну, ми базуємося на "Повісті минулих літ"», - підкреслив пан Максимов.

 

Зі слів російського продюсера зрозуміло, що фільм матиме й ідеологічний підтекст: середньовічна Київська Русь - це Росія.

 

Загальна вартість проекту - близько 36 млн. доларів.  Фільм «Вікінг» претендує на фінансову підтримку Федерального фонду соціальної та економічної підтримки вітчизняної кінематографії Росії. Стрічка створюється у співпраці з російським «Первым каналом»

 

Головні ролі у фільмі виконають російські актори Максим Суханов (на фото) і Данило Козловський.

 

Також  продюсер додав, що робота над фільмом триватиме кілька років, вже завершено кастинг, вибрані місця зйомок, пошита більша частина костюмів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY