detector.media
23.06.2014 16:42
За три місяці з України видворили сім російських журналістів – СБУ
За три місяці з України видворили сім російських журналістів – СБУ

З 1 березня по 17 червня Служба безпеки України (СБУ) здійснила сім примусових повернень журналістів та працівників російських засобів масової інформації за межі України. Про це йдеться у відповіді СБУ на запит Інституту масової інформації (ІМІ) стосовно кількості видворених з України російських журналістів.

 

Процесуальних дій щодо видворення з території України співробітників російських ЗМІ, передбачених вимогами Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» та Інструкції про примусове повернення і примусове видворення з України іноземців та осіб без громадянства, затвердженої наказом МВС, Адміністрації Державної прикордонної служби та СБУ від 23 квітня 2012 року, органами та підрозділами СБУ не здійснювалось.

 

«Підставами для прийняття рішень про примусове повернення іноземців за межі України були їх дії, що суперечили інтересам забезпечення національної безпеки України», - йдеться у відповіді СБУ.

 

Нагадаємо, СБУ заборонила на п'ять років в'їзд в Україну найбільш одіозним журналістам російської газети «Комсомольская правда» Олександру Коцу та Дмитру Стешину. Але згодом вони повідомили, що все ж таки потрапили на територію України і продовжують свою діяльність.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY