detector.media
23.06.2014 15:32
У Маріуполі знищили 5 тисяч примірників газети «Новороссия» і друкарський цех
У Маріуполі знищили 5 тисяч примірників газети «Новороссия» і друкарський цех

22 червня в місті Маріуполі (Донецька область) невідомі особи в балаклавах і камуфляжі знищили друкарський цех і готову для розповсюдження партію газети «Новороссия», яка є «друкованим органом» терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР». Про це повідомляє Центр зовнішньополітичних досліджень.

 

За даними Центру зовнішньополітичних досліджень, наклад у 5 тисяч примірників було виявлено в закинутому приміщенні підприємства, яке не працює. Там знаходилася копіювальна техніка, на якій також виготовлялися пропагандистські листівки під назвою «Вестник Новороссии. Ваш вежливый почтальон».

 


 

Невідомі особи з використанням бейсбольних біт і арматури знищили друкарське обладнання та підпалили «коктейлями Молотова» готову друковану продукцію й підготовлений до друку папір.

 

Після знищення поліграфічного цеху на фасаді будівлі залишилися написи «Не хочу в СССР» і «Сепары ПНХ».

 

 

Нагадаємо, що 17 червня в місті Харкові Служба безпеки України вилучила 10-тисячний наклад газети «Новороссия» і друковані листівки із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

 

Раніше співробітники СБУ на трасі Суми-Київ затримали легковий автомобіль, у багажнику якого було виявлено тисячу примірників газети «Новороссия». Вилучені примірники газети за вказівкою керівництва терористичної організації ДНР були направлені до регіонів України для розповсюдження серед місцевих жителів з метою стимулювання активності проросійськи налаштованих громадян, а також для виправдання терористичної активності сепаратистів на Сході України. Зокрема, масове безкоштовне поширення газети «Новороссия» було зафіксовано в Одесі, також газета вкидалася по поштових скриньках у місті Нова Каховка (Херсонська область).

 

«Детектор медіа»

 

Фото - opad.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY