detector.media
22.06.2014 14:19
Напад на журналістів ICTV в Українському домі розслідує прокуратура
Напад на журналістів ICTV в Українському домі розслідує прокуратура
Прокуратура Шевченківського району Києва розпочала досудове розслідування стосовно нападу на працівників каналу ICTV, що здійснювали відеозйомку в Український дім. Про це повідомляє прес-служба районної прокуратури.

«Встановлено, що у п’ятницю 20 червня журналісти телеканалу знімали сюжет про те, як сьогодні виглядає «Український дім» після його пошкоджень під час акцій протесту. Проте особи, що назвали себе «Самообороною», всіляко перешкоджали проведенню відеозйомки. Крім того, агресивні молодики відібрали у представників преси відзняті матеріалами», - йдеться в повідомленні.
 
За фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення правопорушення, передбаченого частиною1 ст. 171 Кримінального кодексу України.

Хід досудового розслідування доручено Шевченківському райвідділу міліції та перебуває на контролі прокуратури району. Наразі проводяться першочергові слідчі дії.

Як писала «Детектор медіа», очевидці інциденту стверджують, що самооборонівці зі знімальною групою ICTV поводились дуже грубо, навіть погрожували застрелити журналіста Сергія Смальчука.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY