detector.media
20.06.2014 17:24
У Житомирі учасник акції проти російського банку перешкоджав знімальній групі Житомир.info
У Житомирі учасник акції проти російського банку перешкоджав знімальній групі Житомир.info

20 червня активіст, житель м.Житомира під час зйомок заважав оператору інтернет-видання Житомир.info і обіцяв з ним «розібратися». Про це повідомляє сайт видання.

 

Інцидент стався близько 12.00 під час акції біля одного з російських банків. Кілька десятків учасників акції, керував якими згадуваний активіст, закидали відділення банку яйцями і зеленкою.

 

Організатор акції намагався перешкодити професійній діяльності журналістів знімальної групи Житомир.info, мотивуючи це тим, що вони перекручують інформацію. Видання стверджує, що активіст провокував оператора і замахнувся на нього рукою.

 

Журналісти Житомир.info звернулися до міліції з заявою про перешкоджання професійній діяльності щодо висвітлення події.

 

На офіційному сайті УМВС України в Житомирській області з'явилася інформація про те, що повідомлення відповідним чином зареєстровано і розпочато кримінальне провадження.

 

«Водночас під час акції до міліції звернулась одна з журналісток місцевого Інтернет-видання із заявою про перешкоджання її професійній діяльності по висвітленню названої події одним з учасників пікетування. Повідомлення відповідним чином зареєстровано, попередня правова кваліфікація - ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України», - повідомляє сайт УМВС України в Житомирській області.

 

Розпочато також досудове розслідування за фактами пошкодження майна банків.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY