detector.media
20.06.2014 16:53
Korrespondent.net та російські ЗМІ «знайшли» неіснуючу маніпуляцію в сюжеті «1+1»
Korrespondent.net та російські ЗМІ «знайшли» неіснуючу маніпуляцію в сюжеті «1+1»

Інтернет-видання Korrespondent.net із посиланням на свого блогера Дмитра Скворцова повідомило, що телеканал «1+1» у сюжеті про появу танків Т-72 на Донбасі показав кадри зі змагань любителів гри World of Tanks.

 

Пан Скорцов стверджує, що «1+1» використав «гру в танчики» як доказ присутності російських танків на сході України.

 

Автор сюжету на «1+1» Віталій Афанасієнко справді використав кадри із підмосковного полігону, однак не видавав їх за кадри з Донбасу. Як можна побачити з сюжету (0.59), журналіст використав це відео як ілюстрацію наявності танків такого типу на озброєнні в Росії та уточнив місце і час зйомки: «Ось ці танки на День Перемоги на одному із військових полігонів Росії. За деякими даними, в армії сусіда таких півтори тисячі».

 

Korrespondent.net подав це уточнення у кінці новини: «У сюжеті кадр з танками російського полігону наводиться як доказ участі таких же бронемашин на Донбасі».

 

 

Із посиланням на Korrespondent.net поширила Lenta.ru під заголовком «Українські ЗМІ видали танкову гру за «російське вторгнення»». Російське інтернет-видання звертає увагу, що під час трансляції кадрів з підмосковного полігону не був замінений титр «Донеччина», однак не згадує про відповідне уточнення журналіста «1+1» в начитці до сюжету.

 

Відео, використане в сюжеті ТСН, у травні зняв Сергій Карапетян на підмосковному полігоні Алабіно, де відбувалося змагання страйкболістів. На збереженні у цьому полігоні й перебувають танки Т-72.

 

 

Інформацію про нібито брехню «1+1» також повідомили канали Russia Today та РЕН-ТВ та низка інтернет-видань. Далі вона була поширена і на каналі LifeNews. Читайте про це розслідування Дусі.

 

Сьогодні, 20 червня, канал «1+1» розповсюдив реліз, у якому висловив обурення «дискредитацією та наклепами в свою адресу з боку медіа, що належать олігарху в бігах Сергію Курченку».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY