detector.media
20.06.2014 16:11
Україномовну газету «Кримська світлиця» виселяють з приміщення та відмовляються розповсюджувати
Україномовну газету «Кримська світлиця» виселяють з приміщення та відмовляються розповсюджувати

Редакція україномовної всеукраїнської громадсько-політичної та літературної газети «Кримська світлиця» отримала припис з'їхати з орендованого приміщення в будівлі евакобази «Артека» у м.Сімферополі (АР Крим).  Про це повідомляє Олесь Черемшина, кримський оглядач «Радіо свобода» у своїй колонці на сайті видання.

 

Пан Черемшина також повідомив, що засновник газети Міністерство культури України вже майже два місяці не виплачує зарплату працівникам видання.

 

Мережа розповсюдження «Кримсоюздрук» відмовила у поширенні видання у роздріб у кіоскам. Крім того, за повідомленням пана Черемшини, газету «Кримська світлиця» не внесли в каталог для передплати, тому з другого півріччя року газету не можна буде передплатити.

 

«Безглуздо сподіватися на те, що «нова кримська влада» згадає про конституційне положення про мови і подбає про те, щоб єдина газета українською мовою в Криму не померла. Нас викинули з орендованого приміщення, яке зараз зайняте під прийом міфічних «біженців з Південного Сходу», нас винятково з політичних мотивів відмовилися поширювати», - заявив головний редактор «Кримської світлиці» Віктор Качула.

 

Наразі «Детектор медіа» очікує коментар Міністерства культури стосовно невиплати зарплатні співробітникам редакції газети «Кримська світлиця».

 

«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY