detector.media
20.06.2014 11:20
СБУ вилучила 10 тисяч примірників сепаратистської газети «Новороссия» в Харкові
СБУ вилучила 10 тисяч примірників сепаратистської газети «Новороссия» в Харкові

17 червня в місті Харкові Служба безпеки України вилучила наклад газети «Новороссия» і друкованих листівок, таким чином попередивши факт розповсюдження на території Харківської області друкованих матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

 

У приміщенні однієї зі служб вантажних перевезень співробітники СБУ затримали місцевого мешканця під час одержання посилки. Вантаж вагою 220 кг складався з майже 10 тисяч примірників друкованого видання під назвою «Новороссия», які планувалося розповсюдити на території Харківщини.

 

Під час подальших слідчих дій у гаражі затриманого було виявлено та вилучено листівки із закликами до створення «Харківської народної республіки», а також оргтехніку, за допомогою якої ця продукція була ним виготовлена.

 

У гаражі затриманого також було знайдено прапори так званого руху «Русский Восток», компоненти для виготовлення «коктейлів Молотова» та порох.

 

Слідчим відділом Управління СБУ в Харківській області за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження з вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

 

Раніше співробітники СБУ на трасі Суми-Київ затримали легковий автомобіль, у багажнику якого було виявлено тисячу примірників газети «Новороссия». Вилучені примірники газети за вказівкою керівництва терористичної організації ДНР були направлені до регіонів України для розповсюдження серед місцевих жителів з метою стимулювання активності проросійськи налаштованих громадян, а також для виправдання терористичної активності сепаратистів на Сході України. Зокрема, масове безкоштовне поширення газети «Новороссия» було зафіксовано в Одесі. Співробітники СБУ встановлюють осіб, які причетні до розповсюдження незаконної друкованої продукції.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY