detector.media
18.06.2014 18:25
Генпрокуратура перевірить законність мільйонних гонорарів Януковича-письменника
Генпрокуратура перевірить законність мільйонних гонорарів Януковича-письменника

Генеральна прокуратура України перевіряє законність одержання колишнім президентом України Віктором Януковичем гонорарів за літературну творчість. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на заяву в. о. генпрокурора Олега Махніцького.

 

«Проводиться перевірка у частині законності одержання колишнім президентом Віктором Януковичем у 2011-2012 роках авторських винагород у сумі 4,5 мільйона доларів від донецької типографії "Новий світ"», - розповів пан Махніцький.

 

Як відомо, лише у 2011 році ТОВ "Друкарня "Новий світ" (м.Донецьк) виплатила Віктору Януковичу авторську винагороду в сумі 16,4 мільйона гривень за передані цьому видавництву майнові права на його книги. У 2012 році Янукович 15 мільйонів 551 тисячу гонорару за написання книги.

 

Нагадаємо, народний депутат фракції «УДАР» Ірина Геращенко у січні підготувала інформаційні запити до колишнього Президента України та до Адміністрації президента, щоб з'ясувати, за яку зі своїх книг Віктор Янукович отримав гонорар від видавництва  «Новий світ» у розмірі 16 млн грн. До пані Геращенко потрапила книга авторства Віктора Януковича «Діалог з країною. Діалог зі світом. Діяти та перемагати», що по-суті виявилась фотоальбомом президента України.   

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY