detector.media
18.06.2014 17:05
У журналістів ZIK під час зйомок розслідування намагалися відібрати техніку (ВІДЕО)
У журналістів ZIK під час зйомок розслідування намагалися відібрати техніку (ВІДЕО)

Журналістам антикорупційного проекту «Наші гроші» телеканалу ZIK перешкоджали вести зйомку у готельно-ресторанному комплексі «Олімпік вілладж», що знаходиться на 26 кілометрі Новообухівського шосе, неподалік с. Підгірці під Києвом. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

17 червня спеціальний кореспондент прогроми «Наші гроші» Аліна Стрижак з оператором Єгором Воробйовим проводили зйомки розслідування діяльності фірм, які пов'язують з очільником Південно-західної залізниці Олексієм Кривопішиним.

 

«За нашою інформацією, дочка Олексія Кривопішина Марія звела біля Підгірців на місці бази відпочинку залізничників ресторанно-готельний комплекс. Ми приїхали на базу, представилися. Офіціанти та адміністратори підтвердили, що власницею закладу є дочка Олексія Кривопішина. Але одразу ж викликали охорону», - розповіла Аліна Стрижак.

 

Після цього до журналістів підбігли двоє охоронців, а потім підійшов ще один.

 

«Вони почали кричати, що територія бази - приватна, щоб ми їхали геть. Поводилися по-хамськи. Намагалися відібрати камеру, штовхали мене й оператора, хапали за руки й плечі. Погрожували відібрати флеш-карти. Коли я почала знімати на мобільний, його теж намагалися відібрати. Сказали, що відпустять нас лише тоді, коли ми під розписку залишимо їм камеру і мобільні телефони. Ми викликали правоохоронців і написали заяви до міліції про перешкоджання журналістській діяльності», - стверджує журналістка ZIK.

 

Телеканал підкреслює, що під час зйомок журналістів затримали на ділянці землі, яка є державною власністю.

 

 

Деталі розслідування з'являться незабаром у програмі «Наші гроші» на телеканалі ZIK.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY