detector.media
18.06.2014 15:07
Розпочато розслідування за фактом затримання російськими прикордонниками журналістки «Громадського ТБ»
Розпочато розслідування за фактом затримання російськими прикордонниками журналістки «Громадського ТБ»

Органи прокуратури України здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного позбавлення волі та перешкоджання професійній діяльності журналістки «Громадського ТБ» Анастасії Станко. Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури України.

 

Як йдеться в повідомленні відомства, підставою для початку досудового розслідування стало оприлюднення у ЗМІ, зокрема на сайті інтернет-видання «Детектор медіа» інформації про затримання журналістки «Громадського ТБ»  російськими прикордонниками.

 

«Встановлено, що інцидент стався 14 червня поблизу державного кордону України з Росією, коли журналістка готувалася до прямого ефіру», - повідомляють у Генпрокуратурі.

 

Факти порушень прав журналістки внесені слідчим відділом Міловського міськвідділу міліції ГУ МВС України у Луганській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

 

Хід досудового розслідування перебуває на контролі Генпрокуратури.

 

Нагадаємо, російські прикордонники затримали Анастасію Станко 14 червня близько 12.30  в українському селі Мілове Луганської області, що на кордоні з Російською Федерацією. Журналістка готувалась до включення прямого ефіру.

 

Команда «Громадського ТБ» звернулась по допомогу до Держприкордонслужби, СБУ та МЗС.

 

Як пояснила журналістка, вона приїхала на кордон з Росією, щоб зустрітися з українськими прикордонниками та перевірити,  чи можна безперешкодно перетнути кордон.Для цього вона разом з кількома місцевими жителями вийшла на залізничний місток, щоб побачити кордон. Там  до неї підійшли російські прикордонники і затримали.

 

«Затримали тільки мене, місцевих жителів не чіпали. Мені сказали, що я на метр порушила російський кордон», - розповіла журналістка «Детектор медіа».

 

Через кілька годин журналістку відпустили.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY