detector.media
17.06.2014 15:56
Документальна стрічка «Майдан» Сергія Лозниці виходить в український прокат у липні
Документальна стрічка «Майдан» Сергія Лозниці виходить в український прокат у липні

24 липня в національний прокат виходить документальний епос про громадянську революцію в Україні - фільм «Майдан» режисера Сергія Лозниці. Про це повідомляє прес-служба компанії Arthouse Traffic, що опікується широким прокатом фільму.

 

«Майдан» - масштабне документальне полотно, головним героєм якого стає збірний образ українського народу, який змінив хід історії.

 

Світова прем'єра картини відбулася на 67-му Каннському міжнародному кінофестивалі в травні, де показ «Майдану» став спеціальною подією. Підвищений інтерес до фільму активно демонструвала світова преса, включаючи російську. Водночас режиссер відмовив в інтерв'ю журналістам з Росії, аргументувавши свою позицію інформаційною війною, яка ведеться проти України.

 

Роботу над «Майданом» Сергій Лозниця розпочав у грудні 2013 року, після перших протестних акцій у Києві. Зйомки тривали до 22 лютого. Під час роботи над картиною оператори Сергій Стеценко і Михайло Єлчов не раз опинялися в самому центрі вуличних бойових дій.

 

Після прем'єри в Каннах картина вийшла в прокат у Франції, Польщі, Нідерландах та інших європейських країнах.

 

Як писала «Детектор медіа», українська прем'єра «Майдану» відбудеться на Одеському міжнародному кінофестивалі в рамках спеціальної документальної програми «Шлях до свободи». 

 

Сергій Лозниця - багаторазовий учасник Каннського кінофестивалю. За свій фільм «У тумані» він отримав премію Міжнародної федерації кінопреси ФІПРЕССІ в Каннах і гран-прі кінофестивалю «Зеркало» ім. А. Тарковського. Його дебютний ігровий фільм «Щастя моє» номінувався на Золоту пальмову гілку Канського кінофестивалю й здобув приз за режисуру на фестивалі «Кінотавр».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY