detector.media
17.06.2014 12:44
Редактор видання «Сіті Ньюз» залишив Луганськ, аби врятуватись від розправи терористів
Редактор видання «Сіті Ньюз» залишив Луганськ, аби врятуватись від розправи терористів

Редактор інтернет-видання «Сіті Ньюз» Данило Агеєв із сім`єю переїхав з м.Луганська до м.Луцька. Таке рішення він прийняв через небезпечні умови роботи, пишуть «Волинські новини».

 

Як розповів пан Агеєв 16-го червня під час прес-конференції у Волинському прес-клубі, серйозність небезпеки для життя усвідомив, коли сепаратисти викрали його друга.

 

До цього, за словами редактора, він і його колеги зі ЗМІ також працювали в умовах тиску й небезпеки.

 

«Зараз у мене працює там один журналіст. Раніше ми ходили на події, але потім напруга в суспільстві, тиск на проукраїнські ЗМІ почали рости, і я заборонив своїм відвідувати події, бо впізнавали їх в обличчя. Тепер джерела інформації, звідки ми беремо факти, - розповіді друзів, родичів. У нас взагалі усе складно. Спочатку був один президент і три губернатора, зараз лишилося два губернатора і президента вже немає», - говорить Данило Агеєв.

 

За його словами, він - не перший із журналістів, хто залишив Луганськ: «Із Луганська більшість незалежних журналістів виїхали, бо чинився тиск: били нас, викрадали колег, катували. От, був приклад, коли двох людей закинули в багажник авто, побили й відпустили. Нічого від журналістів не вимагають, просто залякують. Ну, ще хотіли, аби вони зізналися, що нібито приналежні до Правого сектору».

 

Данило Агеєв каже, що і далі продовжує працювати для свого видання.

 

«Сіті Ньюз» входить до числа пулярних у Луганську виданнь. Як розповів редактор, народилося воно із платформи для спілкування.

 

Нагадаємо, ситуація для журналістів на Сході України лишається небезпечною. Терористи викрадають представників ЗМІ та розправляються з ними. Так, на початку червня у Луганську тортур зазнали викрадені спераратистами стример spilno.tv Максим Осовский і головний редактор луганського інтернет-видання «Обзор» В'ячеслав Бондаренко.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.volynnews.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY