detector.media
16.06.2014 17:08
У Луцьку журналістам ТРК «Аверс» незаконно забороняли знімати у супермаркетах «Сільпо» (ВІДЕО)
У Луцьку журналістам ТРК «Аверс» незаконно забороняли знімати у супермаркетах «Сільпо» (ВІДЕО)

13 червня у м.Луцьку журналістам програми «Народний контроль», що виходить в ефірі місцевої ТРК «Аверс», перешкоджали у веденні фото- і відео зйомки в двох супермаркетах «Сільпо». Про це повідомляє Інститут масової інформації.

 

Як ідеться в сюжеті «Народного контролю», опублікованому на сайті ТРК «Аверс», вести фото- і відео зйомку журналістці Вірі Шевчук та операторам Нелі Прокопчук й Миколі Гусару заборонили в «Сільпо» у Луцьку, на проспекті Волі, 1.

 

В іншому супермаркеті «Сільпо» - по вулиці Кравчука, 23, - журналістів не пустили усередину магазину і заборонили знімати.

 

Журналісти переконували, що у громадському місці вони можуть вести зйомку та цитували законодавство. Охоронці супермаркету та адміністрація наголошували, що забороняють знімати, позаяк «Сільпо» є приватною територією.

 

Прес-служба «Сільпо» уточнила, що ведення зйомок на території супермаркету журналісти мають подати запит і отримати дозвіл.

 

Адвокат Віталій Шестерін пояснив «Народному контролю», що «жоден законодавчий акт не встановлює будь-яких обмежень стосовно проведення фото чи війдеозйомок в супермаркеті». Також він додав: «Більше того, якщо ця група належить до журналістів, то можна ставити питання про перешкоджання їх професійній службовій діяльності», - зазначив пан Шестерін.

 

Журналісти програми вирішили не подавати заяви до міліції щодо порушення їхніх прав. Натомість на сайті «Аверса» опубліковано сюжет, у якому йдеться про спроби провести зйомки у луцьких супермаркетах «Сільпо».

 

 

«Народний контроль» - нова програма ТРК «Аверс». За форматом, журналісти мають розповідати глядачам, що ж насправді вони купують. Ведучий - Андрій Лев.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY