detector.media
16.06.2014 15:51
В кількох містах України стартує «Тиждень італійського кіно»
В кількох містах України стартує «Тиждень італійського кіно»

19 червня в Україні розпочнеться «Тиждень італійського кіно», який організовано компанією «Артхаус Трафік». Учетверте компанія знайомить українських глядачів з найяскравішими фільмами італійського кінематографу, йдеться на сайті «Артхаус Трафік».

 

Програма тижня складається з чотирьох стрічок: «Я повернусь», «Конформіст», «Прийдешнє» та «Римська кільцева дорога».

 

Проект «Тиждень італійського кіно» відкриває комедія «Я повернусь» про подорож в потойбічний світ і повернення назад за режисури Серджо Рубіні. Дії фільму відбуваються в столиці Італії.

 

Наступні у програмі - два фільми, нагороджені преміями престижних міжнародних кінофестивалів. Психологічний трилер «Прийдешнє» режисера Алісії Шерсон отримав нагороду Ротердамського кінофестивалю. Стрічка була вперше представлена українським глядачам в Одесі. «Римська кільцева дорога» - перший документальний фільм, який отримав приз Золотого лева на Венеційському кінофестивалі. Режисер Джанфранко Розі зняв картину як спостереження за життям римлян, створюючи галерею сумних і веселих портретів реальних людей.

 

Особливою подією буде демонстрація психологічної драми Бернардо Бертолуччі «Конформіст», що стала класикою світового кінематографу. Кінострічка розповідає про події на основі морального вибору в епоху фашистської влади.

 

Фестиваль «Тиждень італійського кіно» відбудеться в Києві, Одесі, Львові та інших великих містах України.

 

Яна Зелена для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY