detector.media
16.06.2014 12:39
У «Культурному просторі» на радіо «Ера» дискутуватимуть про вибори голови Держкіно
У «Культурному просторі» на радіо «Ера» дискутуватимуть про вибори голови Держкіно

16 червня о 15.10 програма «Культурний простір» на «Радіо-Ера ФМ»  буде присвячена призначенню голови Держкіно. Цю інформацію «Детектор медіа» уточнили у прес-службі радіостанції.

 

До дискусії запрошено главу наглядової ради «Мультиплекс холдинг» Антона Пугача й генпродюсера продюсерського центру «Інсайт-медіа» Володимира Філіппова. Ефір програми транслюватиметься також в онлайні.

 

Автор і ведуча програми - завідувач редакції культурно-освітніх програм «Радіо-Ера ФМ» Лідія Карпенко. За форматом, учасники «Культурного простору» в рамках дискусії шукають відповіді на «вічні» та актуальні питання.

 

Нагадаємо, кінематографісти досі не визначилися з кандидатурою на посаду голови Держкіно. Головними претендентами на разі є кіно- і телережисер Андрій Дончик та кінопродюсер Пилип Іллєнко. 13 червня у столичному Будинку кіно проходило голосування за кандидатів на посаду чільника Держкіно. Андрій Дончик і Пилип Іллєнко отримали рівну кількість голосів - по 21-му.

 

13 червня близько 30 кінорежисерів, продюсерів, сценаристів, кінознавців та кінокритиків звернулись з відкритим листом до міністра культури України Євгена Нищука з проханням якнайшвидше призначити керівника Держкіно та запровадити у країні процедуру відкритих пітчингів кінопроектів.

 

21 травня голова Національної спілки кінематографістів України (НСКУ) Сергій Тримбач закликав міністра культури Євгена Нищука терміново втрутитися в ситуацію щодо призначення нового голови Держкіно України.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», попередній керівник Держкіно Катерина Копилова написала заяву про свою відставку з посади 28 лютого. 7 березня Асоціація продюсерів України звернулася до виконуючого обов`язки президента України Олександра Турчинова, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та міністра культури України Євгена Нищука з проханням призначити тимчасово виконуючого обов`язки голови Держкіно.

 

18 квітня в Міністерстві культури були обговорені можливі кандидатури на посаду голови Держкіно. Кандидатами було висунуто Андрія Дончика - випускника Інституту театру, кіно і телебачення ім.Карпенка-Карого, має досвід роботи у кіно і телебаченні, Пилипа Іллєнка - актора, продюсера, юриста, громадського діяча (ВО «Свобода»), а також Олега Коротенка - економіста й кінорежисера.

 

Із записом програми можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY