detector.media
14.06.2014 09:32
У Києві почали продавати газети антиукраїнського змісту
У СБУ встановлюють осіб, які причетні до розповсюдження незаконної друкованої продукції

У Києві на деяких розкладках з пресою продають газети «Хочу в СССР» і «Я», що мають відвертий антиукраїнський зміст та за оформленням нагадують бульварні видання. Про це повідомляє «Українська правда», кореспонденту якої вдалось придбати ці газети.

 

Матеріали, розміщені в газеті «Хочу в СРСР», переважно взяті  з проросійських джерел і сайтів, типу «Однако», російських видань «Комсомольська правда», «Взгляд», російських форумів.

 

Загальний тираж газети 42120 екземплярів, редакція нібито розміщена в Маріуполі.

 

 

 


 

Головним редактором газети на 24 шпальти «Хочу в СССР» вказаний С.В. Долгов. При цьому на першій шпальті опубліковано матеріал за авторством Костянтина Долгова, який, як повідомляє «Українська правда», підозрюється у навмисному скоєнні підпалу банкоматів.

 

«Долгов позиціонує себе на своїй сторінці у Facebook як політичний консультант і головний редактор сайту glagol.in.ua. З-під варти він був випущений під заставу у 365 тисяч гривень, яку вніс депутат Олег Царьов, з якого вже зняли недоторканість у зв’язку з його сепаратистськими діями», - пише видання.

 

 

 


 

Відповідно до даних, вказаних  у газеті «Я», вона  друкується у Донецьку, головним редактором видання є  Алла Медушевська.

 

«Вона вже у 2006 році видавала газету  видавничого дому "Я", де публікувалися ще тоді тези, якими наразі маніпулюють російські державні ЗМІ», - пише «Українська права»

 

Принцип підбору матеріалів в цьому видання такий самий, як і в «Хочу в СССР» – матеріали взяті з інтернет-ресурсів переважно з Росії.

 

В СБУ «Українській правді» повідомили, що намагаються відслідковувати появу таких видань. Прес-секретар СБУ Марина Остапенко повідомила, що співробітники СБУ на трасі «Суми Київ» затримали легковий автомобіль, у багажнику якого було виявлено тисячу примірників газети сепаратистського спрямування «Новороссия».

 

«З’ясовано, що водій автомобіля, приватний підприємець, погодився за гроші перевезти до Києва друковану продукцію, не вдаючись до змісту газет», - йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

 

Також у СБУ зазначили, що вилучені примірники газети за вказівкою керівництва терористичної організації ДНР були направлені до регіонів України для розповсюдження серед місцевих жителів з метою стимулювання активності проросійськи налаштованих громадян, а також для виправдання терористичної активності сепаратистів на Сході України.

 

Наразі співробітники СБУ встановлюють осіб, які причетні до розповсюдження незаконної друкованої продукції.

 

Фото - «Українська правда»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY