detector.media
13.06.2014 11:32
Цього року до суду дійшли 6 справ про перешкоджання журналістській діяльності – МВС
Цього року до суду дійшли 6 справ про перешкоджання журналістській діяльності – МВС

Органи Міністерства внутрішніх справ протягом поточного 2014 року порушили понад 60 кримінальних проваджень за статтею 171 Кримінального кодексу України про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. В 11 кримінальних провадженнях винесено повідомлення про підозру, а шість проваджень уже скеровано до суду.

 

Про це сказав заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олександр Вакуленко під час прес-конференції в «Укрінформі» 13 червня з нагоди підбиття підсумків свободи слова в Україні з початку російської агресії.

 

 

Учасники прес-конференції

 

Пан Вакулленко відзначив, що в МВС розуміють важливість журналістської діяльності, без якої не може бути реальної свободи слова в Україні. І пообіцяв зробити все можливе для того, щоб відбулося ефективне розслідування всіх кримінальних проваджень щодо перешкоджання журналістській діяльності.

 

Нагадаємо, що загалом у провадженні слідчих органів внутрішніх справ України протягом поточного року перебувало 354 кримінальних провадження, де потерпілими були працівники ЗМІ. 226 з них зареєстровані у 2014 році. Такі дані з нагоди Дня журналіста оприлюднила Генеральна прокуратура України. Зокрема, за статтею 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) досудове розслідування здійснювалось у 91 кримінальному провадженні, 67 з яких було зареєстровано цьогоріч.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY