detector.media
11.06.2014 17:53
На ОМКФ дебютує документальна програма «Шлях до свободи»
На ОМКФ дебютує документальна програма «Шлях до свободи»

На 5-му Одеському міжнародному кінофестивалі, що проходитиме з 11 по 19 липня в Одесі, вперше буде представлено програму «Шлях до свободи». По це йшлося на прес-конференції організаторів ОМКФ 11 червня у Києві.

 

Тематику стрічок-учасників визначено контекстом подій, які цього року охопили Україну, розповіли представники оргкомітету.

 

Як розповів програмний директор ОМКФ Алік Шпилюк, усі фільми цієї позаконкурсної секції позиціонуються як документальні. «Між тим, на наш погляд, деякі стрічки можна віднести до мок'юментарі», - сказав кінокритик.

 

Центральною і, вочевидь, найсильнішою стрічкою програми є «Майдан» Сергія Лозниці (Україна, Німеччина), прем'єра якого відбулася на Каннському міжнародному кінофестивалі.

 

А сюжет стрічки «Оксамитові терористи», розповів Алік Шпилюк, деколи викликає асоціації з процесом проти затриманого ФСБ та звинуваченого в тероризмі режисера Олега Сенцова. Авторами фільму є Павол Пекарчік, Іван Остроховськи та Петер Перекес (Словаччина, Чехія, Хорватія, 2013 рік).

 

Також у цій програмі - фільм «Де ти, Бухаресте?» Влада Петрі (Румінія), ще один «Майдан» Джехена Нужейма (Єгипет, США, 2013) та «Я - Femen» Алена Марґо (Швейцарія, Україна, 2014).

 

Остаточну програму «Шлях до свободи», яка нині перебуває на стадії формування, буде визначено перед початком ОМКФ.

 

Нагадаємо, у конкурсних програмах 5-го ОМКФ візьмуть участь 20 українських фільмів.

 

«Детектор медіа»

На фото - кадр із фільму «Майдан» Сергія Лозниці, http://oiff.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY