detector.media
11.06.2014 10:53
Захист одного із засуджених у справі Політковської оскаржив вирок
Захист одного із засуджених у справі Політковської оскаржив вирок

Захист оскаржив вирок колишньому міліціонеру Сергію Хаджикурбанову, засудженому за вбивство журналістки «Новой газеты» Анни Політковської до 20 років колонії суворого режиму. Про це повідомляє РАПСИ з посиланням на керівника прес-служби Московського міського суду Уляну Толобову.

 

«До суду надійшла коротка апеляційна скарга одного з адвокатів, в якій він просить скасувати вирок і направити справу на новий розгляд у складі попередніх слухань», - сказала вона.

 

Водночас 24 червня Московський міський суд розгляне клопотання про відстрочку покарання екс-начальнику ОЗУ ГУВС Москви Дмитрові Павлюченкову, засудженому в грудні 2012 року до 11 років колонії суворого режиму за вбивство Анни Політковської, повідомляє РАПСИ.

 

Дмитро Павлюченков, справа якого була виокремлена в окреме провадження й розглянута в особливому порядку, перебуває в медичній частині СІЗО. Його захист відзначає, що він страждає від низки тяжких захворювань і його необхідно випустити з-під варти для лікування, оскільки існує загроза для його життя.

 

Нагадаємо, 9 червня Московський мыський суд виніс обвинувальний вирок усім підсудним у справі про вбивство журналістки Анни Політковської. Обвинувачених було засуджено до різних строків ув'язнення:

Рустама Махмудова до довічного позбавлення волі в колонії особливого режиму;

Лом-Алі Гайтукаєва до довічного позбавлення волі в колонії особливого режиму;

Джабраїла Махмудова до 14 років в колонії суворого режиму;

Ібрагіма Махмудова до 12 років в колонії суворого режиму;

Сергія Хаджикурбанова до 20 років в колонії суворого режиму.

 

Згідно з обвинуваченням, організатором вбивства був Лом-Алі Гайтукаєв.

 

Раніше, 14 грудня 2012 року Московський міський суд засудив до 11 років колонії суворого режиму ще одного з обвинувачених, колишнього співробітника московського ГУВС Дмитра Павлюченкова.

 

Анна Політковська, відома журналістськими розслідуваннями порушень прав людини в Чечні, була вбита в ліфті свого будинку на Лісовій вулиці в Москві 7 жовтня 2006 року. В якості основної слідство розглядає версію, пов'язану з її професійною діяльністю.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - РІА «Новости»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY