detector.media
10.06.2014 17:15
Дмитро Гнап звинуватив «Дістало!» на ICTV у крадіжці інфографіки. Редакція програми вибачилася
Дмитро Гнап звинуватив «Дістало!» на ICTV у крадіжці інфографіки. Редакція програми вибачилася

Керівник проекту «Слідство.інфо» на «Громадському ТБ», журналіст-розслідувач Дмитро Гнап звинуватив програму «Дістало!» на каналі ICTV у крадіжці уривку його репортажу про київські вибори разом з графікою та фрагментами тексту. Шеф-редактор «Дістало!» Олександр Семирядченко визнав факт використання графічного рішення «Слідства.Інфо» та запевнив, що його редакція не мала злого умислу та вже принесла вибачення.

 

Дмитро Гнап повідомив на своїй сторінці у Facebook, що 22 травня вийшов його репортаж для «Слідства.інфо» про київські вибори. А десять днів потому вийшов репортаж Христини Малазонії на ту ж тему в програмі «Дістало!» на ICTV, у якому пан Гнап упізнав уривки своєї роботи.

 

«Два місяці тому ми вже спіймали вас («Дістало!» на ICTV. - ТК) за руку на схожому інциденті. Ми не стали надавати цьому розголосу, а ви пообіцяли припинити крадіжку матеріалів у наших журналістів, - звернувся пан Гнап у Facebook до редакції програми на ICTV. - Не допомогло. Хлопці, припиняйте із цим, будь ласка. Якщо ми не дивимося телевізор, це не значить, що наша спільна аудиторія не бачить таких ганебних речей».

 

У коментарі «Детектор медіа» Олександр Семирядченко визнав факт використання у сюжеті програми «Дістало!» графічного рішення, яке навів Дмитро Гнап. «Це непорозуміння сталося з вини репортера Христини Малазонії, яка не вельми чітко поставила завдання з ілюстрування частини свого сюжету колегам із відділу графіки та дизайну. Як повідомила мені пані Малазонія, вона вже вибачилася перед паном Гнапом», - зауважив пан Семирядченко.

 

Зі свого боку пан Семирядченко запевнив, що програма «Дістало!» не мала навмисної мети вдатися до примітивного плагіату. «Ми поважаємо себе, роботу колег з інших ЗМІ, авторське право і тому не вдаємося до такого роду «запозичень». Наполягаю, що за цією неприємною історією з нашого боку немає свідомого злого умислу, - наголосив шеф-редактор «Дістало!». - Сподіваюся, пан Гнап позитивно сприйме ці запевнення».

 

Наводимо скріншоти з обох репортажів:

 

 

 


 

«Детектор медіа»

 

Фото - Facebook Дмитра Гнапа

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY