detector.media
09.06.2014 14:36
У Донецьку сепаратисти захопили культурну інституцію – фонд «Ізоляція»
У Донецьку сепаратисти захопили культурну інституцію – фонд «Ізоляція»

У Донецьку представники Донецької народної республіки захопили відому культурну інституцію - міжнародний благодійний фонд «Ізоляція». Як повідомляється на сайті проекту, озброєні сепаратисти вторглися на територію колишнього заводу ізоляційних матеріалів, де розташовано фонд, вранці 9 червня 2014 року.

 

Незадовго до цього фонд припинив творчу діяльність, тож на момент захоплення ніяких масових заходів та виставкових проектів не проводилося.

 

За словами представника ДНР Романа Лягіна, приміщення заводу ізоляційних матеріалів будуть використовуватися для зберігання і сортування гуманітарної допомоги, а також здійснення адміністративних робіт ДНР. Крім того, даний представник висловив зацікавленість у використанні бомбосховища, розташованого на території заводу. Загарбники пообіцяли не завдавати шкоди творам мистецтва та майну фонду.

 

«Ізоляція» - перший відомий культурний центр, захоплений в зоні АТО. Представники фонду просять широкої і масштабної інформаційної підтримки журналістів, культурних і політичних діячів, громадських активістів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY