detector.media
07.06.2014 14:22
Керівництво російського телеканалу «Звезда» звернулося до Порошенка з проханням відпустити затриманих журналістів
«Андрій Сушенков і Антон Малишев прямували до Києва на інавгурацію президента»

Керівництво російського телеканалу «Звезда» звернулося до президента Петра Порошенка з проханням відпустити затриманих 6 червня на Донеччині журналістів Андрія Сушенкова й Антона Малишева. Про це йдеться на сайті телерадіокомпанії.

 

Президент медіахолдингу «Красная звезда» Олексій Піманов стверджує, що заяви Служби безпеки України є «зухвалою брехнею». За офіційною версією каналу, «журналісти їхали повз блокпост у напрямку Слов'янська. Їх там протримали дві години, з'ясовували дуже довго, хто вони, перевіряли документи, телефонували до Києва, запитували, чи офіційно вони перетнули кордон тощо».

 

Також у коментарі прес-служби  «Звезды» йдеться про те, що Андрій Сушенков і Антон Малишев прямували до Києва на інавгурацію президента Петра Порошенка.

 

Прес-служба заявляє, що керівництво телеканалу попросило підтримки у всього журналістського співтовариства. До роботи по звільненню співробітників «Звезды» долучилося посольство Росії в Україні.

 

У Міністерстві закордонних справ Росії поширили заяву, в якій засудили ставлення української влади до російських журналістів. 

 

Як писала  «Детектор медіа», журналістів затримали бійці Національної гвардії. Кореспондентів підозрюють у веденні спостереження та зборі інформації щодо  служби на блокпості. Вони мали при собі документи, що підтверджують акредитацію при самопроголошеній «Донецькій народній республіці».

 

Відкрите акціонерне товариство «Телерадіокомпанія збройних сил РФ «Звезда» -  медіагрупа, що об'єднує однойменні телеканал, радіо та ряд інтернет-сайтів.
 
Телеканал «Звезда» почав мовлення у 2005 році. За концепцією, основну частину  контенту становлять інформаційні та аналітичні програми, присвячені історії та актуальним проблемам російської армії, а також політичного і культурного життя Росії та світу.


«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY