detector.media
06.06.2014 14:42
Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» надасть підтримку Центру допомоги журналістам
Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» надасть підтримку Центру допомоги журналістам

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) у рамках роботи об'єднаного Центру допомоги журналістам започатковують співпрацю із Фондом Ріната Ахметова «Розвиток України». Про це йдеться в повідомленні НСЖУ.

 

З нагоди Дня журналіста компанії, які входять до групи СКМ, зібрали гроші в сумі 200 тис. грн та через фонд спрямовують ці кошти на допомогу українським журналістам, які через останні події в країні опинилися в складному становищі.

 

За словами директора департаменту зовнішніх зв'язків Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Катерини Засухи, кошти буде використано для допомоги в евакуації сімей та реабілітації дітей журналістів-переселенців, для допомоги журналістам які постраждали під час виконання професійних обов'язків при роботі у «гарячих точках» (Крим, Донбас) та отримали серйозні розлади здоров'я, а також на відновлення пошкодженої чи конфіскованої техніки.

 

Як зауважує перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, досі допомогу для постраждалих журналістів в Україні надавали міжнародні організації-партнери. Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» став першим національним партнером.

 

«Однією з перших ініціювала збір коштів для колег з України Польська асоціація журналістів, значну допомогу також надала Міжнародна федерація журналістів. Завдяки їхній підтримці ми змогли підтримати багатьох колег, які втратили апаратуру, змушені були витрачатися на лікування чи виїжджати з Криму, східних областей. Крім цього, в рамках роботи Центру ми проводимо навчання для тих журналістів, які працюють в умовах небезпеки і військових дій», - зазначив Сергій Томіленко.

 

Нагадаємо, Центр допомоги журналістам - спільна ініціатива НСЖУ та НМПУ з підтримки постраждалих журналістів. Центр координує заходи з підтримки журналістів (матеріальна і юридична допомога, тренінгові проекти), які реалізуються на залучені ресурси партнерських організацій.

 

НСЖУ та НМПУ чекають звернень від тих журналістів, хто опинився у складних умовах. Заяву із описом ситуації та підтверджуючі документи необхідно надсилати на адресу oblik@nsju.org та sekretar@profspilka.org.ua. Телефон для довідок: + 380 50 356 57 58.

 

Довідка:

Фонд Pіната Ахметова «Розвиток України» був створений 15 липня 2005 року. Основні напрями діяльності: сучасна освіта (програми «Журналістика цифрового майбутнього» та «Цифрові медіа в університетах»), родинне тепло (програма «Сирітству - ні»), здоров'я нації (програми «Зупинимо туберкульоз в Україні», «Рак виліковний»), динамічна культура (програма грантів «і3», проект «Динамічний музей», проект «Стипендії для письменників»), адресна допомога та допомога у надзвичайних ситуаціях. Контакти для довідок: + 380 44 502 52 12, ttregobchuk@fdu.org.ua.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY