detector.media
05.06.2014 12:00
Жителі Криму перейшли на перегляд переважно російських ЗМІ - опитування
Жителі Криму перейшли на перегляд переважно російських ЗМІ - опитування

Наразі у Криму п'ятірка найпопулярніших джерел масової інформації складається виключно з російських масмедіа, хоча ще у 2012 до цієї  п'ятірки входили українські ЗМІ. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на результати опитування, проведеного американською Радою директорів мовлення і дослідницьким Інститутом Геллапа.

 

Відповідно до результатів дослідження, відключення у деяких регіонах російських і українських каналів суттєво не вплинуло на медіавподобання жителів України.

 

«Лише один із п'яти кримчан сказав, що припинення мовлення деяких українських телеканалів змінило його медіазвички, і лише один із десяти жителів України за межами півострова сказав, що припинення мовлення російських каналів змінило його медіазвички», - повідомили автори дослідження.

 

Дослідження тривало з 21 до 29 квітня. Було опитано 1400 респондентів віком від 15 років у всіх регіонах, окрім Криму, а також 500 осіб, які живуть на території півострова.

 

Також, за даними дослідження, 83 % опитаних кримчан вважають, що результати псевдо референдуму 16 березня, імовірно, відображають реальні прагнення жителів півострова. 74 відсотки кримчан висловили переконання у тому, що майбутнє півострова буде кращим саме у складі Росії.

 

«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY