detector.media
04.06.2014 15:12
Лідер «ДНР» пообіцяв, що газети «Донбасс» і «Вечерний Донецк» відновлять випуск
Лідер «ДНР» пообіцяв, що газети «Донбасс» і «Вечерний Донецк» відновлять випуск

Очільник так званої «Донецької народної республіки» («ДНР») Олександр Бородай заявив, що прихильники «ДНР» «перегнули», захопивши у полон донецьких редакторів газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк» Олександра Брижа і Леоніда Лапу. Про це він заявив 3 червня на своїй прес-конференції, повідомляє «Укрінформ».

 

На прес-конференції Олександр Бородай зазначив, що газети «Донбасс» і «ВечернийДонецк» відновлять випуск. «Ще Володимир Ілліч Ленін казав, що в великих справах трапляються перегини. Те ж саме відбулося і з донецькими редакторами газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк». Я щиро сподіваюся на встановлення дружніх відносин з журналістами. Що ж до газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк», то тут буде все гаразд. Газети виходитимуть», - сказав він.

 

Нагадаємо, 2 червня озброєні представники самопроголошеної «ДНР» захопили редакції газет «Донбасс» і «ВечернийДонецк», паралізувавши діяльність журналістів, і вивели звідти головних редакторів Олександра Брижа і Леоніда Лапу. З ними також добровільно, для участі у переговорах пішов журналіст Андрій Кривцун. Після переговорів з представниками «ДНР» головредів було відпущено. Водночас представники самопроголошеної «Донецької народної республіки» зажадали від газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк» зміни редакційної політики і погрожували, що можуть це зробити і без керівників цих ЗМІ.

 

Наступного дня співробітники газети «Донбасс» у м.Донецьку повідомили, що головний редактор видання прийняв рішення про призупинення випуску через відмову змінити редакційну політику на вимогу сепаратистів. Таке ж рішення було прийняте і у редакції газети «Вечерний Донецк».

 

Протест проти захоплення редакторів газет у Донецьку висловила Національна спілка журналістів України (НСЖУ).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY