detector.media
04.06.2014 13:36
Міжнародна асоціація спортивної преси нагадала журналістам про можливі небезпеки під час Чемпіонату світу з футболу
Міжнародна асоціація спортивної преси нагадала журналістам про можливі небезпеки під час Чемпіонату світу з футболу

Міжнародна асоціація спортивної преси (AIPS) випустила пам'ятку з інструкціями журналістам, де описані форс-мажорні ситуації  під час Чемпіонату світу з футболу-2014 в Бразилії та поради, як поводитися за таких обставин. Про це повідомляє сайт Еспресо.TV з посиланням на aipsmedia.com.

 

У пам'ятці журналістам радять не чинити опір спробам пограбування і віддати необхідне майно злочинцям без заперечень. Краще взагалі не носити з собою цінних речей, які привертатимуть увагу грабіжників. Також журналістам рекомендовано не гуляти в розслабленому стані по вулиці, не слухати музику в навушниках і бути сконцентрованими.

 

Крім того AIPS радить бути обережними під час використання банкоматів і застерігає не користуватися ними в аеропортах, щоб не стати жертвою шахрайства з банківськими картами, а також пропонує не носити з собою кредиток і великої кількості готівки. Свій гаманець краще залишити в сейфі готелю, а з собою носити запасний..

 

Журналістам рекомендується не носити з собою оригінал паспорта, а за можливості використовувати його копію, а також користуватися журналістської акредитацією. Вночі необхідно бути пильним і не зловживати алкоголем, триматися великих вулиць і не заходити в «небезпечні нетрі».

 

AIPS закликає побоюватися кишенькових злодіїв в натовпі і громадському транспорті, користуватися таксі, не відкривати незнайомим людям двері свого номера в готелі, не гуляти в парках і на пляжах після настання темряви, обережно користуватися мережами Wi-Fi, щоб уникнути інтернет-шахрайства, не залишати телефони та комп'ютери на задньому сидінні таксі, остерігатися крадіжок на стадіонах, оскільки у злочинців можуть бути акредитації.

 

Організація також звертає увагу на те, що в Бразилії зараз зима, тому темніє рано і через близькість до екватору дуже швидко. Журналістів просять мати з собою теплий одяг.

 

Як відомо, Чемпіонат світу з футболу-2014 стартує 12 червня у Бразилії. Мундіаль охоронятимуть 157 тис. поліцейських.

 

Як повідомляла «Детектор медіа»,  з 12 червня по 13 липня канали «Футбол 1» та «Футбол 2» покажуть усі 64 матчі Чемпіонату світу з футболу- 2014, що пройде у Бразилії. Телеканал «Україна» покаже 32 матчі чемпіонату світу ФІФА, включаючи чверть- і півфінали, а також фінальний матч.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY