detector.media
03.06.2014 18:35
МЗС України вручило росіянам ноту з вимогою організувати зустріч із затриманим ФСБ кінорежисером Олегом Сенцовим
МЗС України вручило росіянам ноту з вимогою організувати зустріч із затриманим ФСБ кінорежисером Олегом Сенцовим

Міністерство закордонних справ України вручило російському дипломату ноту, в якій вимагає організувати зустріч із затриманим ФСБ Росії в Криму українським кінорежисером Олегом Сенцовим. Про це на брифінгу 3 червня повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає «Інтерфакс-Україна».

 

«Сьогодні в МЗС України був викликаний тимчасово повірений у справах Росії в Україні Андрій Воробйов, якому була вручена чергова нота з приводу порушення російською стороною у випадку із затриманими громадянами України положень консульської конвенції між Україною і Росією, і міститься вимога забезпечити зустріч з українцями, в тому числі для надання їм необхідної правової допомоги», - повідомив пан Перебийніс.

 

Він також зазначив, що досі українські дипломати не змогли зустрітися із затриманим українським режисером та іншими громадянами України.

 

Разом з тим, за інформацією МЗС, з Олегом Сенцовим зустрілися представники неурядових російських організацій. «За їхньою інформацією, стан здоров'я наших громадян задовільний, скарг на умови утримання у них немає», - підкреслив він.

 

Раніше МЗС України надіслало Росії ноту з вимогою негайного звільнення українського кінорежисера Олега Сенцова та інших громадян України, затриманих співробітниками ФСБ 11 травня у Сімферополі (АР Крим).

 

Нагадаємо, Олега Сенцова затримала російська ФСБ у ніч на 11 травня в Сімферополі. Наразі його етаповано до Москви. ФСБ звинувачує його в підготовці терактів і підриву мостів та ліній електропередач у Криму. Йому загрожує 10 років ув'язнення.

 

Українська кінематографічна спільнота, НСКУ та Автомайдан, активістом якого є Олег Сенцов, висунули вимогу українській владі якнайшвидше вжити заходів, аби домогтися у ФСБ Росії звільнення кінорежисера.

 

Олег Сенцов є автором повнометражного фільму «Гамер», відзначеного журі низки міжнародних кінофестивалів, зокрема, Одеського МКФ та МКФ у російському м.Ханти-Мансійську. Картина брала участь у найпрестижнішому фестивалі авторського кіна, Роттердамському МКФ, у конкурсній програмі МКФ GoEast, що проводиться у німецькому м. Вісбадені, а також демонструвалася на Київському МКФ «Молодість». Олег Сенцов зі своїм наступним повнометражним ігровим проектом «Носоріг» виграв конкурс Держкіно й виборов право на державне фінансування. Режисер готувався незабаром розпочати фільмування цієї стрічки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY