detector.media
02.06.2014 14:40
Терористи вивезли головредів видань «Донбасс» та «Вечерний Донецк» до будівлі облдержадміністрації
Терористи вивезли головредів видань «Донбасс» та «Вечерний Донецк» до будівлі облдержадміністрації

Сьогодні, 2 червня, у Донецьку озброєні сепаратисти захопили двох головних редакторів - Олександра Брижа з газети «Донбасс» та Леоніда Лапу з видання «Вечерний Донецк». Про це «Детектор медіа» дізналася від журналістів газети «Донбасс».

 

Іще один співробітник газети «Донбасс», заступник головного редактора Андрій Кривцун також опинився у заручниках. За словами журналістів видання, він добровільно поїхав із бойовиками, аби провести переговори.

 

Нагадаємо, близько 12.00 до будівлі видавництва «Донеччина» на Київському проспекті у м.Донецьку, де розташовані редакції кількох друкованих ЗМІ, надійшли озброєні автоматами терористи. Бойовики обійшли всі поверхи будівлі у пошуках редакцій газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк».

 

За даними джерела «Детектор медіа», озброєні сепаратисти зайшли до кабінетів головних редакторів газет «Донбасс» Олександра Брижа і «Вечерний Донецк» Леоніда Лапи та взяли їх у заручники. За півгодини терористи залишили будівлю, захопивши двох головних редакторів та Андрія Кривцуна. За інформацією джерела «Детектор медіа», всі троє нині перебувають у будівлі Донецької облдержадміністрації, де у полоні кілька тижнів перебував волинський журналіст Сергій Шаповал.

 

Через небезпечну для ЗМІ ситуацію у Донецьку співрозмовник «Детектор медіа» відмовився подавати інформацію під своїм ім'ям.

 

Під час захоплення редакції «Донбасс» співробітників і журналістів відігнали від комп'ютерів, діяльність редакції заблоковано.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY