detector.media
02.06.2014 11:56
Редакція сайту «Сегодня в Северодонецке» після погроз сепаратистів переїхала до Києва
Редакція сайту «Сегодня в Северодонецке» після погроз сепаратистів переїхала до Києва

Редакція інтернет-видання «Сегодня в Северодонецке» переїхала з м. Сєвєродонецька (Луганська обл.) до м.Києва, де планує продовжити роботу. Про це у своєму зверненні до читачів на сайті видання повідомив головний редактор Олексій Свєтіков.

 

За словами журналіста, у  Сєвєродонецьку сепаратисти провели «зачистку» місцевих інтернет-ЗМІ. Зокрема, Олексій Свєтіков повідомляє, що на стартовій сторінці сайту «Новости Северодонецка»  з'явився напис «It's work!»,  «Северодонецкие форумы» відключені. З сайту «Северодонецк онлайн» зник розділ міських та загальноукраїнських новин. При цьому редакція повідомила читачам, що це відбулося на прохання штабу так званої «Армії Південного Сходу» (АПР) в Сєвєродонецьку.

 

Пан Свєтіков повідомив читачам, що представник АПР зустрівся з ним особисто. Під час зустрічі сепаратисти звинуватили редакцію видання у тому, що журналісти «за гроші» поширюють начебто недостовірну інформацію. Один із силовиків зажадав подавати у публікаціях точку зору «Армії Південного Сходу» та залишив свій номер телефону.

 

«Продовжувати випуск інтернет-газети "Сегодня в Северодонецке" в умовах зовнішнього тиску (будь-якого) сенсу немає - адже це не комерційний, а громадський проект. Тому ми вирішили змінити місце, де випускатимемо наше видання, на безпечніше», - розповів Олексій Свєтіков.

 

Він додав, що видання і після переїзду до Києва не відмовляється від інформаційної співпраці з прес-службою «Армії Південного Сходу» чи «з будь-ким».

 

Нагадаємо, через погрози викрадення журналістів редакція інтернет-видання «Мой город» Сєвєродонецька тимчасово припинила свою діяльність на території області. Журналісти сайту залишити Сєвєродонецьк  і межі Луганської області, виїхавши в інші регіони України.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://svsever.lg.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY