detector.media
30.05.2014 09:46
У Кабміні обговорили роль діаспори в інформаційній політиці України

Українська влада усвідомлює важливу роль діаспори, особливо в інформаційній політиці нашої держави. Про це йшлося під час наради питань активізації зв'язків із закордонними українцями у Кабінеті Міністрів під головуванням віце-прем'єр-міністра України Олександра Сича, що відбулася 29 травня, повідомляє медіа-портал VIDIA.

 

 

У нараді взяли участь представники МЗС, МОН, Мінсоцполітики, Української всесвітньої координаційної ради, Світового конгресу українців, організацій українців в Італії, Греції, Росії, Сербії, Канади, США та ін.

 

Одним із пунктів порядку денного було питання інформаційної політики за кордоном, зокрема у діаспорі. Заступник Міністра культури Олександр Журавчак зауважив важливість інформаційного ресурсу, який об'єднував би українців по всьому світу. Наразі єдиним таким виданням є Медіа-портал VIDIA. Зазначалося, що українці з усього світу мають змогу ділитись новинами своїх громад завдяки єдиному інформаційному ресурсу діаспори, який є інформаційним мостом між діаспорою та Україною.

 

 

 

«VIDIA - це найбільший незалежний інформаційний ресурс діаспори. Видання, цитоване провідними ЗМІ в Україні, яке висвітлює життя діаспори та головні українські новини. Окрім того, наші телесюжети виходять в ефір на головних українських телеканалах, - розповіла журналіст Марічка Паплаускайте. - Ми відкриті до співпраці і запрошуємо українців, що проживають будь-де, повідомляти нам про новини громад, їх проблеми чи здобутки». За її словами, наразі VIDIA найбільше читають в Україні, США, Росії, Італії, Канаді, Німеччині, Великобританії, Польщі, Іспанії та Чехії.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Юліана Гайди 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY