detector.media
29.05.2014 10:40
Медіахолдинг РБК і журналіста Аркадія Бабченка звинуватили у «прозахідній пропаганді»
Медіахолдинг РБК і журналіста Аркадія Бабченка звинуватили у «прозахідній пропаганді»

28 травня, біля будівлі медіахолдингу РБК у м.Москві (РФ) відбувся узгоджений костюмований мітинг протесту, організований Національно-визвольним рухом (НОД) Росії. Про це повідомляє сайт РБК.

 

Активісти НОД звинуватили співробітників компанії в «прозахідної пропаганді».  Учасники мітингу скандували: «РБК країні віщає і Росію отруює», «РБК - п'ята колона Заходу» , «ТАСС заявив: РБК мовлення закрив», «зашиємо РБК рот , щоб врятувати народ!», «З Москви моєї святої РБКе під зад ногою!», а також «Батьківщина! Свобода! Путін!».

 

У руках мітингувальників були плакати: «ЗМІ - ваші руки по лікоть в дитячій крові», заклики «Піднімись за свободу Батьківщини», «Обама, прибери найманих бойовиків США з України», «США - спонсор світового фашизму і тероризму», а також Obama walks the path of Hitler ( «Обама йде шляхом Гітлера»).

 

Учасники мітингу також підготували звинувачення і проти відомих журналістів , які не є працівниками РБК. Зокрема, частина гасел активістів були адресовані співробітнику The New Times Аркадію Бабченко. «Аркадій Бабченко - п'ята колона Заходу», - скандували активісти НОД. Крім того , вони закликали журналіста «вмиватися брехнею», а також назвали його «​​кротом», який «зрадив країну і народ». Найпопулярнішим гаслом членів НОДа стало: «Бабченко - ліберальний журналіст - гірше, ніж у шлунку глист!».

 

У розпорядження РБК потрапив повний список гасел, які прихильники руху скандували на мітингу. Медіахолдинг зауважує, що у переліку слоганів немає жодного, зверненого до працівників холдингу.

 

Засновником НОДа є депутат Державної думи від «Єдиної Росії Євген Федоров, що отримав широку популярність після того, як звинуватив знаменитого рок-виконавця Віктора Цоя у співпраці з ЦРУ. 20 травня Федоров в ході пленарного засідання Держдуми закликав почати боротьбу із «зрадниками і брехунами в ЗМІ». Він заявив , що в Росії існує «потужна п'ята колона ЗМІ». До неї він зарахував РБК , «Сноб», радіостанцію «Эхо Москвы», Newsru.com, Slon і телеканал «Дождь».

 

«Детектор медіа»

Фото - РБК

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY