detector.media
22.05.2014 12:21
В Україні почалися зйомки фільму «Гніздо горлиці» Тараса Ткаченка
В Україні почалися зйомки фільму «Гніздо горлиці» Тараса Ткаченка

В Україні стартували зйомки художнього повнометражного фільму «Гніздо горлиці» режисера Тараса Ткаченка. Про це повідомляє сайт Державного агентства України з питань кіно.

 

Свій проект «Гніздо горлиці» Тарас Ткаченко представив ще на торішньому, 66-ому кінофестивалі у Каннах, але зйомки почалися лише у квітні в м.Вижниці  (Чернівецька обл.). Як пише сайт BEZкино, зйомки також повинні пройти в італійському місті Генуї.

 

Кілька років тому сценарій картини переміг в одній з номінацій «Коронації слова».  

 

Сюжет фільму такий: головна героїня Дарина, роль якої грає  Римма Зюбіна, після заробітків готова повернутися з Італії до України. Але її зупиняє одна обставина - вона вагітна від гарячого італійського парубка. Тому їй потрібно вибирати - або залишити дитину і зруйнувати свою українську сім'ю, або зробити аборт і повернутися, як ні в чому не бувало.  

 

Також у фільмі знімається українська актриса Ірма Вітовська, яка прокоментувала свою роботу над картиною. «Поки я не почала зніматися, але знаю, що група вже зробила трейлер до картини. Мої сцени повинні зніматися в Італії, в місті Генуя. Моя героїня - це жінка з українського села, яка виїхала на заробітки до Італії і не повертається на батьківщину. Поки я лише працюю з сценарієм, а репетицій ще не було. Поки зйомки з моєю участю не почалися, я не можу розповісти жодних подробиць, але сподіваюся, що скоро приступлю до роботи», - розповіла Ірма Вітовська.

 

У режисерському кріслі стрічки - Тарас Ткаченко, який вже має приз фестивалю «Відкрита ніч», а також фестивалів «Кінолітопис», «Свята Анна», On the Lake, «На хвилях зачарованої Десни» за фільм «Трагічне кохання до зрадливої Нуськи». У фільмі Володимира Тихого «Зелена кофта» він зіграв одну з ролей.

 

Сценаристом «Гнізда горлиці» став Василь Мельник. У головних ролях - Римма Зюбіна, Віталій Лінецький, Ірма Вітовська, Олександра Сизоненко, Максим Канюка.

 

Компанія-виробник - продюсерський центр «Інсайтмедіа». Оператор Олександр Земляний.

 

Бюджет зйомок - близько 16 млн. грн. Вихід стрічки у прокат заплановано на весну 2015 року.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.hurtom.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY