detector.media
22.05.2014 10:39
До України не пустили знімальні групи ВДТРК і РЕН ТВ
До України не пустили знімальні групи ВДТРК і РЕН ТВ

До України не впустили дві знімальні групи Всеросійської державної телерадіокомпанії (ВДТРК), а також знімальну групу РЕН ТВ, які їхали висвітлювати вибори президента України 25 травня. Про це повідомляє російське інформаційне агентство ИТАР-ТАСС із посиланням на прес-служби телекомпаній.

 

«Наші дві групи, які мали висвітлювати вибори, не впустили в Україну. Журналісти вже повернулися до Росії і знаходяться в Москві. Всі подробиці ми повідомлятимемо пізніше», - заявили в прес-службі ВДТРК.

 

Раніше телеканал «Россия 24» повідомив, що в журналістів «при собі ... були посвідчення та офіційна акредитація українського ЦВК, в аеропорту в Борисполі ці документи відібрали, а знімальним групам пояснили, що не розуміють мети їх перебування на Україні».

 

Як повідомили в прес-службі телеканалу РЕН ТВ, їхні кореспонденти також були акредитовані на вибори, «але в аеропорту Бориспіль їх розгорнули». За даними телеканалу, Служба безпеки України пояснила це тим, що журналісти «не змогли пояснити мету свого перебування в країні».

 

Нагадаємо, 18 травня під час антитерористичної операції українські військові затримали під Краматорськом журналіста телеканалу LifeNews Олега Сидякіна й оператора Марата Сайченка. Потім їх доправили до СБУ. Під час допиту Марат Сайченко визнав, що вони з колегою порушили законодавство України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY