detector.media
21.05.2014 17:50
Національна спілка журналістів Великобританії просить НСЖУ допомогти у пошуках та звільненні Грема Філліпса
Національна спілка журналістів Великобританії просить НСЖУ допомогти у пошуках та звільненні Грема Філліпса

Генеральний секретар  Національної спілки журналістів Великобританії  (National Union of Journalists) Мішель Станістріт направив листа до Національної спілки журналістів України (НСЖУ), у якому просить колег з'ясувати, де знаходиться британський журналіст, стрингер російського телеканалу Russia Today (RT) Грем Філліпс, та допомогти у його звільненні. Про це йдеться у листі пана Станістріта, копію якого НСЖУ надіслала на адресу «Детектор медіа».

 

У своєму листі Мішель Станістріт просить застосувати НСЖУ тиск на уряд України або на тих, хто затримав журналіста. «Якщо у вас є важелі, які можна використати, щоб вплинути на уряд або на тих, хто утримує його (як ми розуміємо це так звана Національна Гвардія України), ми були б вам дуже вдячні. Ми робитимемо все можливе із Великобританії», - йдеться у листі.

 

Нагадаємо, російський телеканал Russia Today (RT) заявив, що 20 травня їхнього стрингера, журналіста, громадянина Великобританії Грема Філліпса, який працював на Донеччині, затримали і допитали українські військові.

 

У прес-службі Національної гвардії України інформацію про захоплення пана Грема «Детектор медіа» спростували.

 

Як повідомляє MediaSapiens Грем Філіпс є одним з найпопулярніших користувачів Twitter, який відкрито підтримує проросійську позицію щодо ситуації в Україні.


«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY