detector.media
20.05.2014 15:31
Затриманого у Криму українського режисера Олега Сенцова поки що не етаповано до Москви
Затриманого у Криму українського режисера Олега Сенцова поки що не етаповано до Москви

Кінорежисер, активіст Автомайдану Олег Сенцов, якого затримали у ніч на 11 травня у Криму, станом на 20 травня ще не етапували до Москви. Інформація, яку повідомила у своєму блозі на сайті «Эхо Москвы»  журналістка Ксенія Ларіна, не відповідає дійсності. Про це «Детектор медіа» повідомила журналістка Катерина Сергацкова з посиланням інформацію його адвоката Дмитра Дінзе.

 

Зараз затриманий російською ФСБ режисер Олег Сенцов перебуває у м.Сімферополі. «Коли його буде етаповано до Москви, невідомо», - розповіла Катерина Сергацкова.

 

Кінорежисера Олега Сенцова звинувачують у підготовці організації теракту на основі показів двох невідомих осіб, які нібито вказали на нього як на організатора.

 

«Про Олега вже багато сказано. Він талановитий режисер і людина з активною громадянською позицією, він чимало зробив для підтримки громадських і культурних ініціатив в Криму. Йому інкримінують організацію теракту, оскільки проти нього нібито хтось свідчив. У його адвоката Дмитра Дінзе, який захищав Pussy Riot і "в'язнів Болотної", до цих пір немає матеріалів справи, а до Олега його не пускають. Сенцова повинні були сьогодні етапувати в ізолятор в Лефортово, але він як і раніше залишається в Сімферополі. За словами адвоката, коли його відправлять у Москву, невідомо, і пов'язано це з "якимсь бюрократичним процесом"», - написала Катерина Сергацкова  20 травня у своєму блозі на сайті «Эхо Москвы». 

 

Нагадаємо,Олега Сенцова затримала  російська ФСБ у ніч на 11 травня в Сімферополі.

 

Режисер Сергій Лозниця, який представлятиме свій фільм «Майдан» у Каннах 20 травня, пообіцяв розпочати прес-конферецію із повідомлення про арешт Олега Сенцова. Кінодіячі та небайдужі до долі режисера збирають підписи для петиції на підтримку кінорежисера. Долучитися до цієї ініціативи можна тут.

 

21 травня о 10.00 у Києві біля посольства РФ розпочнеться пікет з вимогою звільнити режисера.

 

Олег Сенцов є автором повнометражного фільму «Гамер», відзначеного журі низки міжнародних кінофестивалів, зокрема, Одеського МКФ та МКФ у російському м.Ханти-Мансійську. Картина брала участь у найпрестижнішому фестивалі авторського кіна, Роттердамському МКФ, у конкурсній програмі МКФ GoEast, що проводиться у німецькому м. Вісбадені, а також демонструвалася на Київському МКФ «Молодість». Олег Сенцов зі своїм наступним повнометражним ігровим проектом «Носоріг» виграв конкурс Держкіно й виборов право на державне фінансування. Режисер готувався незабаром розпочати фільмування цієї стрічки.

 

«Детектор медіа»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY