detector.media
20.05.2014 12:21
Осман Пашаєв залишив Крим, оскільки не довіряє місцевим правоохоронним органам
Осман Пашаєв залишив Крим, оскільки не довіряє місцевим правоохоронним органам

Кримський журналіст Осман Пашаєв, який зазнав нападу з боку представників так званої самооборони Криму, а потім був допитаний у Слідчому управлінні Слідчого комітету Росії по Республіці Крим залишив територію півострова. Про повідомляє спецпроект «Радіо Свободи»  - «Крым. Реалии» з посиланням на самого журналіста.

 

За словами Османа Пашаєва, він не вірить правоохоронним органам Криму, тому виїхав за його межі , щоб за фактом нападу на нього звернутися до Генеральної прокуратури України та Генпрокуратури Росії.

 

«Я буду вимагати з'ясувати, хто викрадає журналістів у Криму, відбирає техніку, грабує, а потім передає співробітникам Слідчого комітету і поліції, а ті, в свою чергу, не можуть з'ясувати, хто доставив їм журналістів», - пояснив Осман Пашаєв.

 

Журналіст переконаний, що на півострові не працюють закони, що Крим є «окупованою територією», а ті, хто перебуває при владі в республіці, «бандити і хунта».

 

Нагадаємо, 18 травня українського кримськотатарського журналіста, засновника кримського інтернет-каналу CrimeanOpenCh  Османа Пашаєва і його оператора, громадянина Туреччини Дженгіза Кизгина захопила в м.Сімферополі (АР Крим) місцева «самооборона» і затримала російська поліція. Журналісти вели зйомку жалобних подій 70-х роковин депортації кримських татар.

 

Медійників було звільнено в ніч на понеділок, 19 травня, після майже 10 годин затримання, побоїв та допитів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY