detector.media
19.05.2014 16:15
Кримський ОМОН затримав за зйомку жалобних акцій кримських татар російського оператора
Кримський ОМОН затримав за зйомку жалобних акцій кримських татар російського оператора

18 травня у м.Сімферополі російський ОМОН затримав журналіста російського проекту «Реальность.com» Артура Морякова, який висвітлював у Криму жалобні акції під час 70-х роковин депортації кримських татар.  Про це повідомляють російське інтернет-видання Colta.ru і «Укрінформ».

 

Один з авторів документального проекту «Реальность» Олександр Расторгуєв повідомив, що Артур Моряков знімав підготовку до ходи кримських татар, молебень у мечеті і те, як «ОМОН зачищає місто». «Під час ходи колона, оточена ОМОНом, рухалася по місту, її не пропускали в центр. Серед знімали був і Артур, його затримали. Очевидці кажуть, що ніяких підстав для затримання не було», - розповів Олександр Расторгуєв.

 

Співробітники російського ОМОНу затримали журналіста і провели чотиригодинний допит. Після цього медійника відпустили. Артур Моряков травмований - у нього вивихнута рука.

 

Нагадаємо, 18 травня українського кримськотатарського журналіста, засновника кримського інтернет-каналу CrimeanOpenCh  Османа Пашаєва і його оператора, громадянина Туреччини Дженгіза Кизгина захопила в м.Сімферополі (АР Крим) місцева «самооборона» і затримала російська поліція. Журналісти вели зйомку жалобних подій 70-х роковин депортації кримських татар. Медійників було звільнено в ніч на понеділок, 19 травня, після майже 10 годин затримання, побоїв та допитів.

 

17 травня співробітники ФСБ Росії затримали у м.Сімферополі власного кореспондента польської «Газети Виборчої» («Gazeta Wyborcza») у Москві Вацлава Радзивиновича.Його допитали і відпустили через шість годин.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY