detector.media
19.05.2014 08:57
У Криму російська поліція звільнила Османа Пашаєва і його оператора Дженгіза Кизгина
У Криму російська поліція звільнила Османа Пашаєва і його оператора Дженгіза Кизгина

Українського кримськотатарського журналіста Османа Пашаєва, якого в неділю 18 травня захопила в м.Сімферополі (АР Крим) місцева «самооборона» і затримала російська поліція, було звільнено в ніч на понеділок, 19 травня. Про це пише «Радіо Свобода».

 

Видання повідомляє, що Османа Пашаєва і його оператора, громадянина Туреччини Дженгіза Кизгина поліція відпустила після майже 10 годин затримання і допитів. До затриманих кілька годин не допускали адвоката і голову юридичного управління кримськотатарського Меджлісу Тейфука Гафарова.

 

«Громадське ТБ» в Twitter також повідомляє, що журналістів побили, забрали у них знімальну техніку і порушили проти них справу. «Пашаєва звільнили. Побили і забрали всю техніку. Вручили повістку, порушили справу. Сильно побили іноземного оператора», - сказано в повідомленні.

 

«Радіо Свобода» зазначає, що журналісти поки що не коментували ці події.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», засновника кримського інтернет-каналу CrimeanOpenCh Османа Пашаєва й  турецького оператора Дженгіза Кизгина викрали представники кримської «самооборони». Про це у Facebook розповіла очевидець інциденту, журналістка 5-го каналу Ірина Герасимова. «Їх схопили 8 людей із "самооборони" й потягли в оточення на площу Леніна. Я впізнала його, крикнула "Осман Пашаєв!", а він сказав: "Телефонуйте до міліції, 102". Ми з мамою почали прориватися й кричати про те. на якій підставі затримують журналістів...», - розповіла Ірина Герасимова.

 

Нагадаємо, Осман Пашаєв активно висвітлює політичну ситуацію у Криму для CrimeanOpenCh та на своїй сторінці у Facebook.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY