detector.media
17.05.2014 19:50
Канал «Україна» підготував ролик до Дня пам’яті жертв депортації кримського народу
Канал «Україна» підготував ролик до Дня пам’яті жертв депортації кримського народу

18 травня в ефірі каналу «Україна» вийде ролик, присвячений 70-й річниці насильницької депортації кримських татар з Кримського півострова. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

«Цей короткий ролик - важливе нагадування про трагедію кримського народу, яка забрала тисячі життів і зламала тисячі доль, і жахи якої більше ніколи не повинні повторитися», - ананосує канал.

 

Промо-ролик можна буде побачити в ефірі каналу «Україна», а також на офіційних сторінках телеканалу в мережах  Facebook, ВКонтакте і Youtube.

 

Нагадаємо, 70 років тому за рішенням Держкомітету безпеки СРСР близько 200 тисяч кримських татар було депортовано з місць їх історичного проживання до Середньої Азії та інших регіонів Радянського Союзу. Під час геноциду загинуло близько 80 тисяч кримських татар. З проголошенням незалежності України кримськотатарський народ зміг повернуться на рідні землі. В 2014 році Верховна Рада України офіційно визнала татар корінним населенням Криму. 16-18 травня в Криму пройдуть заходи, присвячені Дню пам'яті жертв депортації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY