detector.media
16.05.2014 16:34
У Криму відкрито виставку фотографа «Укрінформу» про повернення кримських татар після депортації
У Криму відкрито виставку фотографа «Укрінформу» про повернення кримських татар після депортації

В м.Бахчисараї (АР Крим) відкрилася виставка «Повертатися» кримського фотокореспондента «Укрінформу» Арвідаса Шеметаса, на якій представлено близько 60 знімків, які оповідають про історію повернення і адаптації кримських татар після депортації. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

Фотовиставку відкрито до трагічної дати 18 травня, коли відзначається 70-річчя з дня депортації кримськотатарського народу.

 

«Тут зібрані мої фотографії, приблизно з 1995 і по сьогоднішній день, на яких відтворено одні з основних моментів повернення кримськотатарського народу на свою історичну батьківщину», - говорить Арвідас Шеметас.

 

Окремим блоком представлені фотографії ветеранів Великої Вітчизняної війни з числа кримських татар, у тому числі і Амзи Мамутова, кавалера двох орденів «Отечественной войні» і двох медалей «За Отвагу».

 

Арвідас Шеметас більше ніж 30 років працює в жанрі фоторепортажу, є переможцем і лауреатом багатьох престижних міжнародних фотоконкурсів. Входить у трійку кращих спортивних фоторепортерів України, учасник трьох виставок World Press Photo, а також більше ніж 60 колективних фотовиставок у різних країнах світу.

 

Нагадаємо, за Премією Національної спілки кінематографістів України найкращим українським фільмом 2013 року визнано стрічку «Хайтарма» Ахтема Сейтаблаєва, яка оповідає про депортацію кримських татар 1944 року.

 

Стрічка «Хайтарма» Ахтема Сейтаблаєва виробництва кримськотатарського телеканалу  ATR також здобула російську кінопремію «Ніка».

 

Телеканал «1+1» покаже стрічку «Хайтарма» 17 травня о 23.50.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY