detector.media
16.05.2014 16:11
Перший національний покаже заходи до Дня пам’яті жертв політичних репресій
Перший національний покаже заходи до Дня пам’яті жертв політичних репресій

18 травня, у День пам'яті жертв політичних репресій, Перший національний транслюватиме офіційні заходи та покаже тематичні документальні фільми. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

О 09.10 в ефірі вийде документальний фільм «Місце пам'яті - Биківня». З 1989 року назва селища Биківня, що розташоване на околиці Києва, стало символом комуністичних репресій. Тут потай уночі ховали страчених у київських тюрмах українських громадян, з 1939 року - польських громадян, привезених із тюрем Західної України. Також у документальній стрічці йдеться про історію цієї найбільшої на території України братської могили часів німецької окупації у подальші роки. Автор і режисер фільму Ірина Шатохіна.

 

Нагадаємо, 12.00 на Першому національному розпочнеться пряма трансляція офіційних заходів до Дня пам'яті жертв політичних репресій 1937-1941 років, що відбудуться на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».  Під час заходів відбудеться покладання квітів та поминальних вінків до Братської могили та до польської частини Меморіалу, а також поминальний молебень за участю представників духовенства українських церков різних конфесій.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Національна рада з питань телебачення і радіомовлення нагадує, що 18 травня відзначається День пам'яті жертв політичних репресій, а тому звертає увагу мовників на необхідність внесення  відповідних змін до програмних сіток.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY