detector.media
16.05.2014 11:43
На Закарпатті російський «Первый канал» знімає сюжет про етнічних угорців і можливість автономії
На Закарпатті російський «Первый канал» знімає сюжет про етнічних угорців і можливість автономії

Російський «Первый канал» знімає у Берегівському районі Закарпатської області сюжети про життя угорської меншини. Про це кореспондентові «Укрінформу» повідомили у Берегівській райдержадміністрації.

 

Як зазначив кореспондент інформаційного агентства, знімальна група «Первого канала» працює на Закарпатті вже три дні. «У Берегівському районі третій день працює знімальна група центрального російського каналу "Первый канал". Росіяни проводять опитування місцевого населення, є інформація про зйомки сюжетів у школах та установах міста Берегове», - повідомили журналісту в райдержадміністрації.

 

Водночас, за непідтвердженою інформацією «Укрінформу», 16 травня у містах Берегове та Виноградів почали працювати ще журналісти телеканалу «Россия 24».

 

Російські журналісти цікавляться умовами життя угорської громади Берегівського району, подвійним громадянством, ставленням етнічних угорців до надання автономії, тощо. В  одній із берегівських шкіл росіяни цікавилися, якою мовою випускники мають складати тести зовнішнього незалежного оцінювання, чи комфортно живеться їм у краї, а також ставленням до них україномовного населення.

 

Як повідомляє «Укрінформ», керівником російської знімальної групи є кореспондент «Первого канала» Денис Давидов, який до цього працював в Криму і висвітлював так званий «референдум». Журналіст також відомий серією тенденційних репортажів про життя ветеранів Другої світової війни на заході України. Як повідомляло агентство, 13 травня ЗМІ поширили заяву прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що угорці Карпатського регіону заслуговують на автономію та подвійне громадянство.

 

Нагадаємо, 18 квітня «Детектор медіа» запустила оновлену версію проекту Fame and Shame - дошку ганьби брехливих журналістів. На «Дошці ганьби» разом із читачами «Детектор медіа» формує списки  російських та українських журналістів, які систематично порушують стандарти професії, є заангажованими у політичні та бізнес-інтереси, використовують маніпулятивні технології та відверту брехню.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY