detector.media
13.05.2014 19:54
Книга Бердинських за матеріалами Facebook-проекту «Єлюди» вийде у серії «Теплі історії»
Книга Бердинських за матеріалами Facebook-проекту «Єлюди» вийде у серії «Теплі історії»

В українському видавництві «Брайт Стар Паблішинг» готується до друку книга лауреатки премії ім. Олександра Кривенка Христини Бердинських. Про це журналістка розповіла в інтерв`ю «Детектор медіа».

 

За її словами, до видання увійде увійдуть понад 130 сюжетів, поданих так, як вони були опубліковані на Facebook-сторінці «Єлюди - Maidaners» - історія, фотографія, дата. Також у чорно-білому форматі будуть опубліковані світлини Христини Бердинських.

 

Ініціативу та бажання вкласти кошти у видання історій з Майдану виявила сама компанія. Як розповів у коментарі «Детектор медіа» директор «Брайт Стар Паблішинг» Дмитро Кириченко, його зацікавила й тема проекту Бердинських, і її авторський стиль.

 

«Майдан вперше, напевне, за останні пару десятків років показав, що в Україні живуть добрі, хороші, справжні люди. Ми спостерігали кризу людинолюбства й людяності, а Майдан сколихнув людей і допоміг їм виявити найкраще, що вони мають, - сказав пан Криченко. - І щодо видання цієї книги, я зрозумів, що ми можемо показати, що в нас іще не все втрачено, що з такими громадянами у нас є всі шанси збудувати нову країну».

 

За його словами, книга Бердинських є комерційним проектом.

 

«Ми видаємо книги, на які бачимо попит, власним коштом, не залучаючи ні грантів, ні кредитів. Один з найуспішніших проектів видавництва - серія «Теплі історії», хітами якої стали «Теплі історії до кави» й «Теплі історії до шоколаду» Надійки Гербіш. Загалом уся ця серія, за участі книг різних авторів, користується величезним попитом в українських книгарнях, - розповів видавець. - Ми бачимо, що людям набрид треш, кримінальні новини, страх, депресивні моменти... Люди прагнуть текстів і творів, які би надихали їх жити і виявляти позитивні риси. Власне, цими «Теплими історіями» ми й пропагандуємо таку філософію. Коли я познайомився з проектом «Єлюди», зрозумів, що історії Христини Бердинських стануть перлиною цієї серії. Бо мета її книги - показати, що в людях є багато хорошого».

 

Також Дмитро Кириченко додав: «Конкретних цифр ще  не називатиму, але вже зрозуміло, що початковий тираж принаймні вдвічі перевищуватиме середній тираж книг по Україні. Я бачу, що за книгу Христини Бердинських люди голосуватимуть грошима, що вона стане бестеллером - як й інші книги із серії "Теплі історії"».

 

У проект видавництво інвестує кілька десятків тисяч гривень - фінальні цифри іще невідомі, оскільки книга перебуває на стадії підготовки.

 

 

 

Як уточнила авторка, книга має вийти в кінці травня. «Ми хочемо, щоби вона була доступною для всіх, тому видаємо її в м`якій палітурці й чорно-білому форматі», - розповіла журналістка.

 

Видавництво «Брайт Стар Паблішинг» розпочало роботу в 1999 році. На ринку популярної літератури компанія заявила про себе в 2008-му.

 

Як Христина Бердинських знайшла себе в історіях героїв з Майдану і в чому виявився коефіцієнт корисної дії «Єлюди - Maidaners», читайте днями в інтерв`ю з Христиною Бердинських.

 

«Детектор медіа»

Фото Максима Лісового

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY